maandag 28 september 2020

Vol vooruit in de Nieuwe tijd; plus plus ontbubbelen is het thema


In mijn jonge jeugd sprak men van verzuiling -verticaal principe- en elk werd ingedeeld in een groepszuil. Nu spreken we van bubbel -geen open horizontale en geen verticale verbinding- en deze zijn ook groepsbepaald. Een (ver)vaste bubbel, niche of identiteits persoonlijkheid innemen behoort deels bij de groei in een leven maar heeft ook vele nadelen. 
Een te enge bubbel kan leiden tot verwoesting van jezelf en buiten. Ik zie het om me heen gebeuren en ook reacties op de weblogs. Een te enge bubbel slokt je op want dat doet het Geheel, ondanks al je verzet. 


Gelijk in het groot waar een uitgewerkte zon in een supernova uiteenspat en planeten vermorzeld en tot slot door een zwart gat wordt opgeslurpt om opnieuw te worden gevormd. Zo ook zullen te enge bubbels springen en oplossen in het Geheel. De les is steeds meestromen en geen verzet geven hoe naar de externe omstandigheden ook zijn. 
Vriend Lantos zei het vanmorgen zo mooi. Drie dingen zijn Nu belangrijk: 
- Beschikbaar zijn voor een ander 
 - Trouw zijn aan Je Zelf 
- Weten dat je deel uit maakt van het Geheel 

Het Vrouwelijke heeft de toekomst in de materiele wereld. Het vrouwelijke mannelijke is in en de onechte macho man/vrouw is uit. 

 Het Oer vrouwelijke heeft namelijk de drie principes 
- Het verbindende horizontale en in de diepte kijkend 
- Het verzorgende, onderhoudende 
- Het scheppende, creërende en een dieper innerlijke harmonie. 

Het oude mannelijke principe zoekt juist buiten polarisatie; mijn auto, kijk eens…. Kill your darlings man! Is een betere houding. 

 De vrouwen en mannen die deze verinnerlijkte eigenschappen manifesteren kunnen de Nieuwe Wereld verder leiden. 

In de new age zijn veel mannen hun vrouwelijke kant gaan ontdekken, hun anima en met succes hebben enkele dat kunnen integreren in het Oer mannelijkheid, - zo hard als een kristal- met en in het Oervrouwelijke: zo doorzichtig als een kristal. 



Voorwaarden voor indaling van het Nieuwe 
Dus om het Nieuwe te laten indalen zijn de volgende opties beschikbaar voor het Geheel met elke tijd een andere Tijdsgeest: 

1.De indaling in het subtiele van de Oernatuur in het Oervrouwelijke, zoals bijvoorbeeld in waterige gebieden, weinig belaste krachtplaatsen en Steentijd Oervrouwelijke gebieden zoals in het Noorden van ons land. 

2.Manifesatatie in de reeds geboren kinderen, die al de Nieuwe tijdsimpuls met zich meedragen om te manifesteren en wachten op het moment dat de ziel dat wakker maakt. 

3.De uitvoerders van de Kosmische Wil die via het innerlijke Vrouwelijke in de man en vrouw zich uiten kan. De Vrouwelijke man en de mannelijke Vrouw. Zij die gewerkt hebben aan zich Zelf en mee kunnen gaan met de uiterlijke stroom en constant kunnen ‘ontbubbelen’, zich steeds kunnen en willen aanpassen. 

4. de Grote Geesten die al lang onder ons zijn. 

Mannen en vrouwen die hebben zitten slapen in ‘de new age tijd’ van jaren zeventig tot 2000 en nog het oude gedegenereerde adagium hebben vastgehouden hebben pech gehad. Meegaan met de tijdstroom is het enige dat geldt. Lukt dat niet dan is de dood het enige einde van een niet meegaande bubbelekosie om aan de andere kant van het Leven tot inzicht te komen. 

                                                                                                         met grote dank aan vrind Lantos!!!


Kenmerken new age
(bron: wiki) 
• New age gaat uit van een holistisch mens- en wereldbeeld: alles hangt met alles samen. 
• New age is monistisch: achter de wereld der verschijnselen ligt één universele werkelijkheid, waar de mens deel van uitmaakt en zich bewust van kan worden. 
• New age gaat uit van het bestaan van een persoonlijke ziel en een wereldziel. Deze worden ervaren als gescheiden, maar zijn dit niet. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld perspectieven uit monotheïstische religies, waarin de weg die een mens gaat, vooral door God of het goddelijke wordt bepaald. 
• Goed en kwaad zijn geen objectieve grootheden. De persoonlijke ervaring is medebepalend voor de bepaling van goed en kwaad. 'Goede' en 'kwade' krachten in de mens dienen met elkaar verbonden te worden om tot een groter geheel te komen. 
• Door persoonlijke ontwikkeling verkrijgt men inzicht in de achterliggende eenheid van alles. Dit inzicht werkt bevrijdend. 
• Persoonlijke ontwikkeling leidt tot 'heelwording' (healing), waarbij men verbonden is met de verschillende kanten van zichzelf en met hogere krachten, waardoor een hogere eenheid ontstaat. • Deze eenheid geldt ook voor de eenheid met de natuur, die niet buiten de mens staat, maar waar de mens deel van uitmaakt. Hiermee dient de mens zich opnieuw te verbinden. 
• New age is syncretisch: het integreert elementen uit verschillende religieuze levensbeschouwingen en perspectieven, naast occulte elementen, astrologie en paranormale verschijnselen. 

• Wouter Hanegraaff onderscheidt in zijn studie vijf belangrijke stromingen of thema's die de newage-beweging kenmerken: 
1. channeling: het ontvangen en verzenden van informatie, boodschappen, openbaringen van een andere bron dan het eigen bewustzijn (zoals engelen of andere soortgelijke entiteiten); 
2. genezing en persoonlijke ontwikkeling (zoals in de transpersoonlijke psychologie). Met name het werk van Carl Gustav Jung over analytische psychologie vond veel weerklank bij newage-aanhangers; 3. "newage-wetenschap" die gebruikmaakt van de taal of principes van de wetenschap; 
4. neopaganisme; 
5. het thema van de komst van een nieuw tijdperk.


noot: in de aanvang van het christendom werden de eerste christenen vervolgd en gedood. Nu in de "coronatijd , kroontijd"zijn vele twee dimensionale denkers en levers, zoals politici en wetenschappers van bijvoorbeeld RIVM "strenger dan de paus"dat ook dodend werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten