dinsdag 1 september 2020

wel Aarde beweeg verder....

Het zijn boeiende fundamentele veranderingen tijden waarbij iets fundamenteels aan het veranderen is met deze planeet. Tenminste voor ons maar voor de planeet is het bekende soep.

 


De noordelijkste volkeren merken al jaren een andere zonne-, maan en sterrenstand bij hun verblijfspunten en ook een veranderende hoofd windrichting en bewegingen van vistrek.  De veranderende windrichting is in Nederland al merkbaar en wordt deels toegeschreven aan de verandering van de hogere straalstromen.

 

De windrichting is de afgelopen jaren inderdaad veranderd. Hoe die is veranderd, dat verschilt per seizoen. De afgelopen decennia zien we in de lente vaker winden uit het oosten en het zuidoosten. Deze winden zijn warmer dan die uit het westen en het noorden, en bevatten vaak ook minder vocht. De oorzaak van de huidige droogte is alleen niet toe te schrijven aan de windrichting, het is vooral de hoeveelheid zon die nu voor een enorme verdamping en droogte zorgt.

 

Het seizoen dat het minst opwarmt is de herfst. In de herfst zijn er minder westenwinden gaan waaien. Westenwinden zorgen in de herfst vaak voor warmte, omdat de zee dan nog warm is van de zomer. Omdat er nu minder van die winden zijn, is de herfst relatief minder opgewarmd dan de andere seizoenen.

https://gaialogie.blogspot.com/search?q=windrichting

 

 

Deze planeet heeft ook haar dynamiek met door de verschuiving van de aardashoek en de klimaatveranderingen zijn m.i. grotendeels veroorzaakt door iets kosmisch waardoor de aarde een andere positie heeft gekregen. Dat neemt niet weg dat ook de mensheid op zich verantwoordelijk is voor haar eigen uitspattingen die ze onbeschaamd blijven uitbraken.

 

True polar wander” wordt de verschuiving van de pool genoemd en houd wetenschappers bezig daar de landmassa’s plotseling kunnen gaan schuiven met alle gevolgen van dien.( https://www.nationalgeographic.nl/wetenschap/2019/11/vreemde-rotatie-aarde-lost-mogelijk-eeuwenoud-klimaatraadsel-op)

 

Nu al horen mensen in vele streken extreem vreemde atmosferische geluiden die niet zijn te verklaren en m.i. uit de aardhuid komen waar hele grote krachten spelen.

 

De visie van de noordelijke volkeren is niet nieuw maar wordt wel snel vergeten, dat alles nu weer na een lange tijd aan verandering onderhevig is en wij meebewegen dienen. Daar is veel meer gaande dan alleen maar zo’n klein schadelijk virus voor ongezond technisch doorstraalde levende mensen.

 

Nog verwijdbarer vind ik dat de wetenschap niet een bredere integralere visie toont in wat voor werkelijkheid en -heden we eigenlijk leven. Het materiele scenario is veel te eng voor een immens kosmisch gebeuren dat om ons geeft. En nog klein denkerig is een aanleunende overheid, die blijft geloven in simpele oplossingen! Kleine mensjes toch…

 

https://news-intact.com/native-elders-of-arctic-give-nasa-a-warning-the-moon-sun-and-earth-are-changing/?fbclid=IwAR0A4fsw6M8_cGTtnRTEfTNehdx1YZ54PCVYdy5boQ-Ce9eGNzeMDvZ8G74

Geen opmerkingen:

Een reactie posten