zaterdag 7 juli 2018

Machthebbers oud strijdgedrag

Om machthebbers te begrijpen dien je hun verleden ook te aanschouwen.
Trump is dan Amerikaans president maar zijn daden lijken wel identiek met zijn ex kruisvaarders verleden. Om zijn geldingsgedrag van toen in naam van het toen katholieke geloof de moslims te bestrijden en het beloofde land vrij te maken, moeten nu vele wijken.
Zijn gedrag is wat dat betreft nog steeds oud door zijn zeer Pro-Israël beleid, verdere ontregeling van de Arabische wereld door geweld, en nieuwe strenge immigratie regels vooral voor bepaalde moslim landen. Hij probeert nu zijn ‘beloofde (thuis)land’  te veroveren met christelijk wit nationalisme en het land een goddelijke staat te laten zijn. Oud-oud gedrag 'warrior leader' en hij sleept als hij zo door gaat heel veel mee in z’n graf.

In Duitsland zie je ook de machthebbers die zich met oude gedragingen bezighouden . De grootste en rijkste deelstaat Beieren, een ware Vrijstaat,  met het katholieke CSU die al sinds 1946 aan de macht is,  blijft met haar bijna 13 miljoen inwoners bijvoorbeeld steeds aan zet in het landelijke asielbeleid. Seehofer, de oud president en voorzitter van de Beierse CSU (2008-2018) hier zwarten genaamd, en nu ’s lands minister van binnenlandse zaken was eens een  voormalig hoge officier onder Napoleon op tocht naar Ruland, die overleden is aan de Berezina. Hij had gehoopt de Russen te verslaan en als beloning onderkoning van Beieren te worden. Het laatste is  hem nu gelukt, de Russen zijn  nog steeds onverslaanbaar en de indringers, nu de ‘ontheemden’ zijn volgens hem verslaanbaar door een zeer streng asielbeleid. 
Zijn strijd met Merkel is tekenend, die zelf incarnaties had in Rusland en Arabië en daarom innerlijk meer goed gezind is tegen deze culturen en het actuele zicht op haar ‘eigen volk’  onderschat dat mort, boos is en deels terecht rebelleert. Als het zo doorgaat krijg je hier Italiaanse toestanden.

En dan die nieuwe Beierse president uit Frankenland, Markus Söder,  die ook een oud Duits Ridder ooit is geweest. Die huis hebben gehouden in het oosten alsof het jachtvelden waren. En onlangs verordonneerde dat in alle openbare gebouwen een kruis moet hangen, buiten medeweten van de kerk om.
In elk geval is me duidelijk dat machthebbers actualiteit en oude eigen programma’s moeten kunnen scheiden anders loopt het strijdverleden steeds weer door in het heden. 

Overigens onze  Nederlandse ‘president’ komt meer uit de koloniale W.I.C, is een handelaar en een man achter de schermen.


Bezint eer ge begint! En het is tijd om on-knechtbaar gedrag te tonen t.o.v. meerderen die eigenlijk dienen te minderen,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten