zaterdag 23 november 2019

Achter gelaten boom dryade in een tijd dat bepaalde mensen heel bewust samenleefden met de Natuur en die ook bevruchtten.


Tijdens het onderzoek naar wierden in het Groningse Fivelingo werd m’n aandacht getrokken naar bijzondere boom- en struikwezens. In elke boom kan een oude dryade of boomwezen huizen. Zo trof ik in Rottum een oud struikwezen aan in een middeloude vlier. Het wezen woont zelf in de ondergrond en verbonden met een heilig Bosveld in ondergrond. Dit boswezen is nooit weggeweest en altijd hier gebleven in een vlierlichaam. Het is hier overigens gekomen met een Keltisch Oer christelijke druïde - ongeveer 500 AD- die het meedroeg met z’n staf en het in de grond stak.  Hij heeft als het ware een dryade achter gelaten.
Ook hogerop staat een kastanje met een oud boomwezen.

Druïden die boomgeesten meedragen met hun staf en/of in hun aura is geen nieuw fenomeen. Wel om het eens zelf te ontmoeten.  Deze rondreizende wijzen uit Ierland en Engeland kwamen op doortocht naar het oosten in Groningen en Friesland en bezochten de toenmalige heilige punten waar ze ervaringen opdeden, deelden en plekken en mensen ondersteunden.
Overigens is het overspringen van subtiele wezens ten positieve of negatieve op medemensen, plekken, planten, dieren geen nieuw fenomeen maar vrij algemeen voorkomend en soms lastig mee om te gaan. Ze blijven als ze het juiste subtiel energetisch milieu hebben gevonden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten