zaterdag 9 november 2019

Hoe te ‘redden’ deze planeet




"The Lakota shaman Wallace Black Elk was once asked by a sincere young man what we could do to heal the earth. He replied this way: “We don’t have to heal the Earth; she can heal herself. All we have to do is stop making her sick.” To this simple truth, I would add that the earth can heal us, too..."
—Eliot Cowan, from "Plant Spirit Medicine"



Op m’n pad kwam ik veel mensen tegen die deze tijdswereld wilden redden en nog steeds.

Daar zijn verschillende mogelijkheden om te kiezen:

. Buiten je willen oplossen dat binnen in je onopgelost is en dat niet kunnen of willen aangaan. ‘(onbewusten)
Goede’ daden na aangedaan ‘Kwaad’.

. Je bewust zijn dat Buiten gematerialiseerd binnen is en dat in het Nu zelf verwerken.
 De mensen die op dit moment deze planeet bevolken komen in hun eigen karmische soep uit hun eigen gemeenschappelijke verleden. Immers wat je waarneemt is maar een deel van de werkelijkheid.


We waren eens met elkaar bij een grote nieuwe Heilthermen in Weissenstad in het Fichtelgebirge.  Het voelde van geen meter en was meer een demonisch bad dan een helend bad. Wat bleek: men had verkeerd water door een nare laag naar boven gehaald en een demonisch gat gemaakt.
Wat te doen vroeg ik m’n leermeester. “Niets was zijn antwoord, dat moeten de veroorzakers zelf opruimen. Je mag dat karma niet van hun in de leer oplossen.” Alleen als je ervoor gevraagd wordt, zei hij nog erbij.

. Buiten je oplossen door de keuze voorbeeldig gedrag en niet echt intern oplossen. Zelf consuminderen, rommel opruimen van anderen e.d.
   
Een Boeddhistische leraar liep eens met z’n leerling op een pad. Een slak stak over en de leerling pakte het op en zette het aan de andere zijde van het pad. “Wat doe je nu”, zei de leermeester? “Je haalt z’n les weg!”

. Eerst binnen in je Werkelijk Oplossen en dat Buiten tonen…
Dat is wat mijn leermeester me heeft geleerd dat de Grote Natuur echt weer blij maakt!

natuurwezen schildering van Edith uit Hof, Beieren

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten