donderdag 21 november 2019

Revitaliseer door juist bezoek en keuze


Daar is veel te doen over de afnemende subtiele kwaliteit van onze leefomgeving. We kennen allen de afname aan insecten, planten, vogels, reptielen en eigen inheemse struik en boomsoorten. Subtiele kwaliteit is een ander verhaal dat de leven gevende aether kracht door leven nemende belastingen weggedrukt wordt
Steden zijn voor subtiele mensen onleefbare steppen geworden. Ook in het grote buitengebied van Nederland is een afnemende kwalificering van de ruimte te zien door giftige landbouw, verkeer, elektrificering, zendmasten en datacentra, windturbines, industrialisatie e.d. De subtiele mens krijgt dan minder voeding en verstoffelijkt en verzwaard, verduisterd zichzelf tot in lagere astrale sferen die ons uitbuiten en aanzetten tot onmenselijk gedrag.

Geen nieuw fenomeen deze de-vitalisering van de leefomgeving, daar in de mensheid geschiedenis veel ervaring is opgedaan met overleven bij grote natuurrampen als droogte, vulkanisme, aardbeving, overstroming of ruimt impact.  Het oogt nu wel anders alsof we sluipend ons Aardehuis onleefbaar maken, niet alleen voor onszelf maar voor heel veel soorten!

Tijdens m’n bezoeken aan speciale plaatsen valt me op hoe juist voor subtiele mensen dergelijke bezoeken leven gevend zijn. Ze vitaliseren, maken bewuster en verhogend de levenskwaliteit. Het is ook een noodzaak om dergelijke plaatsen door bezoek te eren, te danken en te cultiveren, ondersteunen. Immers contact maakt wederzijds wakker en geeft uitwisseling.

Vanmorgen kwam nog de gedachte op dat natuurbeschermende instellingen een hele belangrijke taak hebben om vitale gebieden te beschermen. Ook al is de soorten samenstelling misschien klein, toch is zo’n gebied, hoe klein of groot ook,  een voedingspunt voor de grotere omgeving. Eigenlijk zouden deze beherende instanties de handen ineen moeten slaan om in hun randgebieden vitale boerenbedrijven te runnen met eigen verkoopnetwerken. Immers voeding is ook een vitaal energetische voeding.
Foto van Nederlands  Heilige, heelmakende  meer, het IJsselmeer bij Stavoren


Geen opmerkingen:

Een reactie posten