maandag 8 mei 2017

aanstaande zaterdag: Friese geomantie in Workum

Op zoek naar de typische Friese watergeomantieAanstaande zaterdag 13 mei  gaat de Gaialogische ervaringstocht naar  Workum; 'vrouwelijke' kerkterp op sterrenverbindingspunt  steenbok, en relatie met (edel)hert/hinde archetype?  


Het zuidwestelijke Friese gebied heeft met een stuk van het IJsselmeer een mooie kosmische kwaliteit waar de hemel op aarde komt; sterrenbeelden zich projecteren  met de Melkweg.

Zaterdag 13 mei wil ik een derde stad van de elf Friese Steden bezoeken om de typische Friese stadsplek aard te verduidelijken.

Elke stad heeft haar eigen diepere kwaliteiten die soms van heel oude oorsprong zijn. Deze subtiele kwaliteiten worden in kaart gebracht om de stad

Workum anders te herkennen. De subtiel beleefbare sferen –herstory- met de historische feiten –his story- en de mythen tezamen geven een totaler beeld van een plaats dan alleen de platte geschiedenis.

Workum naar men zegt de jongste van de Friese elf steden. Maar wat is jong.  Workum ook bekend net als Hindeloopen voor haar aardewerk, maar wat is nog meer zo eigen?

Een geomantische ervaringen dagreis door deze stad en haar omgeving met onderzoek en belevingen aspecten zoals:
- De oude  -Oud-Workum- en de nieuwe plek van de Workum met haar twee hoofdterpen op kwelder ruggen: Kerkeburen en Agerabuurten. Op een oud sterrenpunt steenbok?
- de polariteitspunten en de vier/vijf elementen punten
- stadstraumata
- zeebanen in en buiten de stad en de relatie met het grote water
- bouwkunde met runen tekens/sigillen Waag en hoofdkerk
- scheepsbouw nijverheid en scheeps geomantie
- de grote kruiskerk gewijd aan Gertrudes en polariteit los van elkaar toren-kerk. Keuze patrones op basis van ondergrond kwaliteiten
- Maria kloosterplek geomantisch gezien
- 17e eeuwse joodse begraafplaats met haar subtiliteiten
- wat is het archetype/stadswezen van de stad en hoe bepaal je dat?

- Na afloop bezoek het Heidenskip; hel  plekken  en de mogelijke relatie met  sterrenbeeld Grote Beer; “helwagen”. En het begrip ‘onheilsdraden.’

Algemeen en opgave
De dag begint om 10.30 uur en duurt tot 17.00 uur.  
Dag bijdrage 40 euro dan wel naar vermogen.
Meenemen warme buitenkleding, een cadeau voor de stad en de subtiliteiten en iets voor de gezamenlijke lunch
Wil je mee,  laat het me weten.
Na opgave mail ik door waar we elkaar ontmoeten.


  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten