zaterdag 6 mei 2017

Subtiel dierlijk afval

Als je bij  een modern boeren loopstal komt, loop je in een groot veld van donkere dierlijk afval. Niet prettig. Dat subtiele bevindt zich ook in oude boerenhuizen waar voorheen vee lang is gestald. Dat afval gaat in de muren zitten.
goed voor het vee, goed voor het milieu en goed voor de subtiliteit om buiten het gebouw te worden geabsorbeerd

Vanmorgen kwam ik in m’n oude stal die vanaf begin 1700 tot in de vijftiger jaren van de vorige eeuw als veestalling is gebruikt. Meer dan 250 jaar zijn de dierendampen  en het subtiele hit in het gesteente gedrongen en hebben de wanden doordrengt. Nu is het tijd om dat  ‘grondig’ te bevrijden. De eerste actie is al lang geleden gebeurd; de stenen vloer verwijderd en de wanden van afdek lagen geschoond.  Dan een lange periode van leegstand wat ook een opschoon proces is Nu de derde fase, de diepere afvallagen aan te pakken.
Maar hoe op te lossen? De omgeving werkte mee. In de nabijgelegen rivier bood een groot waterwezen zich aan om het op tee ten. Daar heeft dit waterwezen met een dubbele vin best  een tijdje werkt mee. In elk geval is het goed te weten dat wat wij als afval bestempelen, voor de astrale subtiele werelden voedsel is.
Goede maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten