dinsdag 23 mei 2017

leven en dood

Terughalen van zielen delen als opschoon proces

Lokale ‘zielen hemel’
Onlangs was ik in het hoge Fichtelgebirge bij een belangrijk steentijd heiligdom dat destijds alleen door ingewijden werd gebruikt Druïden en druïdessen die het beheerden en tevens bezoekpunt voor reizende ingewijden en voor de omgevende in de stam levende druïden.  Wat me opviel dat in de aarde in het heilige van die plek de zielen gereisd waren van deze overleden mensen. De vrouwen op de ene plek  in hun ‘Wijze vrouwen hemel’  van de polariteit en de mannen op een andere plek in de ‘druïden hemel’ die tot het jaar 1000 nog actief werd beheerd door de lokale stammen. Op de mannenplek trof ik een 30 -50 zielen aan, die wachten.  
Dat de zielen daar bleven had ook een functioneel aspect, daar de latere ingewijden gebruik konden maken van hun opgebouwde kennis  door bewust contact met ze te leggen. Christenen hebben de plek later wel vervloekt maar dat had geen kracht op deze zielen-verzamelplek.

De zielen delen  komen weer vrij als de geïncarneerde hoofdziel weer ter plekke komt om zijn deel op te nemen. Een daar nu levende eigentijdse sjamaan had daar nog zijn zielen stuk dat hij nu kon ophalen. Ik ken hem uit ten minste drie andere levens in dit gebied en had dit heiligdom in de oudheid op doorreis bezocht om van de plek te leren.

Interessant was ook zijn wens om van dat gebied nu een natuurbegraafplek te maken. Iets wat de berggeest nu niet wil maar dat zijn oude weten was dat toen werd toegepast. Een typisch geval van oude projectie op een nieuw nu.

Het terughalen van gelokaliseerde zielen delen is een fenomeen dat ik ken door plekken te bezoeken waar oude roots liggen. In deze nieuwe tijd is het bezoeken niet altijd meer nodig om zo ‘op te schonen’.

Gaialogische kijk
- blijf af van oude begraafplekken, en graaf niet op. Een moeilijke taak voor archeologen die de oude riten plekken systematisch onteren en zichzelf daarmede belasten
- eer en respecteer begraafplekken op een eigentijdse wijze die past bij je wereldbeeld
- kerken en hun grafcultuur hebben een uitwerking gehad op de lokaliteiten energie dat nog doorwerkt in het hier en nu. 
- kies de eigen wijze en plek van wat te doen met het lichaam na het sterven

- begeleid als levende het proces van loslaten van de ziel van het gestorven lichaam, ook ruim na de fysieke dood

Geen opmerkingen:

Een reactie posten