maandag 1 mei 2017

een liefdevolle omgangsdag met deze planeet gewenst

Grondig mis
De beeldspraak om je te positioneren t.o.v. iets is oer menselijk. Natuurvolkeren zien zich graag als kinderen van deze Aarde. Ze spreken ook graag van ‘Moeder Aarde’, en vooral wordt dan gesproken over de zorgende en voedende moederlijke taak.  In de new-age wordt ook veel in dergelijke parentale begrippen gesproken. Maar we zijn nu volwassener en hebben een andere opvatting over de aarde, de ‘Aarde als Lover’ of de ‘Aarde als partner’ zijn ook opties.  De postpostmoderne  genius Charles Eisenstein spreekt al over deze nieuwe positioneringen.

De esoterische geomantie is altijd al bezig geweest met het zoeken van een niet gewelddadig samenleven tussen de natuurlijke kwaliteiten, de subtiele gegevenheden en de menselijke behoeften.
Facto blijft dat velen de aarde nog instinctmatig plunderen en als roofridders haar huidkwaliteiten vernietigen. Het geweld is Alom in grootindustrie  door plundering van natuurlijke bronnen en delfstoffen), landbouw (roof en alles willen bestrijden) en vakantiegedrag. Doch ook in het kleine bij giftig tuinieren, en grootindustrieel eetgedrag.


Tijd voor bezinning om uit de keten te stappen van de gewelddadige cyclus van ‘Conquer-Rise-Peak-Fall-Be Conquered’. Beter kun je spreken over grondhoudingen bij de mens die aan de ene pool de potentaat/dictator heeft en aan de andere zijde de mysticus.

een liefdevolle omgangsdag met deze planeet gewenst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten