maandag 22 mei 2017

graniet heiligdommen

In het hoge Fichtelgebirge is de ondergrond van graniet.  Een gevende substantie die een behoorlijke invloed op lichaam en geest heeft. De oude volkeren konden dat gebied alleen gebruiken als heiligdom of weidegrond voor schapen en geiten. Landbouw bedrijven was onmogelijk. Nu wordt het gebruikt als bosgebied met op kleine schaal toerisme en granietwinning.

Een gebied met vele steentijd heiligdommen, lokaal en boven lokaal. In de  heilige stenen zitten georiënteerde kommen, zit- en ligplekken voor natuurriten.

Een lokale sjamaan was met me op pad en wij kennen elkaar uit het verre verleden. Een zeer markante rots was het hoofd heiligdom. Daar is een sterrenpunt van het sterrenbeeld stier en zijn beide polen heel dicht bij elkaar. Daar zie je ook dat in de late fase het patriarchaat zijn werk deed en het vrouwelijke steen gedeelte  met zijn  voor sjamaninnen geboorteplek riten in beheer overnam. De oorspronkelijke  vreedzame eer riten werden omgevormd tot mensen offerriten door de Germaanse stam. Omgangsvormen werden als het ware ruwer.

De lokale sjamaan wilde graag dat het gebied nu een natuurbegraafplaats zou worden. Een wens afkomstig uit zijn oude incarnatie toen hier de doden werden bijgezet in de natuur voor de dieren en vogels (lucht begrafenis). Ook gingen daar mensen zelf naar toe om te sterven.
Nu wil de berggeest geen doods riten meer maar rust, kleinschalig toerisme en natuurvriendelijker bosbouw.

Overigens is de betreffende man heel actief met genezing van mensen in zijn fysiotherapie praktijk.  Oude wonden worden zo geheeld.

Uit het oude beeld
           Wees je bewust dat je wens en ingeving
        Ook historisch kan zijn

                   Alleen in de afstemming in het hier en nu kan een nieuwe beweging worden geschapen die het verleden overstijgt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten