woensdag 23 mei 2018

Incubi en Secubi gevangenschap


61
"Er zijn mannelijke en vrouwelijke onreine geesten [lust-demonen/vampieren]. De mannelijke [incubi, die vrouwelijke slachtoffers maakt] hebben gemeenschap met de zielen die in een vrouwelijke gedaante [vrouwenlijf] wonen; de vrouwelijke zijn door een ongehoorzaam wezen [secubi, die mannelijke slachtoffers maakt] verenigd met de zielen die in een mannelijke gedaante [mannenlijf] zijn.
Niemand zal hun kunnen ontsnappen wanneer hij vastgebonden wordt, als hij niet een
mannelijke dan wel een vrouwelijke kracht ontvangt - dat zijn de bruidegom en de
bruid. Die krachten ontvangt men vanuit het symbolische bruidsvertrek.[innerlijk samenzijn innerlijke man en innerlijke vrouw].

Wanneer onverstandige vrouwen merken dat een man alleen is, komen ze op hem af,
maken grappen met hem en bezoedelen hem. Zo is het ook met onverstandige mannen
wanneer ze merken dat een mooie vrouw alleen is; ze bepraten haar en intimideren haar omdat ze haar willen bezoedelen. [ geest-'liefde' tussen incubi en secubi, beide vleermuisachtige wezens, die de geroofde energie vervolgens doorsturen naar hogere demonen] Maar als ze merken dat de man en zijn vrouw bij elkaar zijn [demonenlozer door een juiste eigen innerlijke relatie tussen innerlijke man en innerlijke vrouw, dan wel getrouwd en eventueel door huwelijk bekrachtigd met ring dat beschermd] 
Degene die uit de wereld komt, kan niet op grond van het feit dat hij in de wereld geweest is, verder worden vastgehouden. Het is duidelijk dat hij boven de begeerte van[... en de] angst staat. Hij is meester over [...] Hij is verheven boven de afgunst. Als [...]komt, grijpen ze hem en wurgen ze hem. Hoe zal hij zich voor hen kunnen verbergen?
Dikwijls zijn er die zeggen: ‘Wij zijn gelovig’, met de bedoeling aan de onreine geesten en de demonen te ontkomen. Want als ze de Heilige Geest bezaten, zou er geen onreine geest zich aan hen hechten."

{als ontwikkeling mogelijkheid is het om een juiste innerlijke relatie te ontwikkelen tussen de innerlijke man en innerlijke vrouw, wat eventueel gevolgd kan worden door een uiterlijke relatie om dan eventueel op een ander niveau te komen. Overigens is het een hele heilzame weg om los te komen van deze krachten, die je ontvangen hebt van ouders/voorgeslacht, uit relaties van deze en andere tijden en deze Lust cultuur!}

bron; Het Evangelie van Filippus
christelijk-gnostisch geschrift, dat in een Koptische vertaling onderdeel was van de vondst van de Nag Hammadigeschriften in 1945.


In de vertaling van Luttikhuizen

ik herinner me een anekdote van m'n yogi leermeester, die getrouwd was en zei dat hij alleen met zijn vrouw gemeenschap heeft gehad om kinderen te verwekken. Dat waren dan ook wel zeer bijzondere kinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten