dinsdag 16 oktober 2018

Droompad is geestpad

De Australische oerbevolking staat bekend om haar droomwereld en droompaden. Je kunt beter zeggen ze leven in de geest en niet in de persoonlijkheid. De geest bepaald.
Laatst ontmoette ik een Duitse vriend uit de voormalige DDR weer die al zijn vastigheid achter zich heeft gelaten; paspoort weg, rijbewijs weg, telefoon weg, computer weg. Mogelijk een reactieve keus, maar hij gaat er heel bewust mee om. Niets meer om zich te identificeren. Hij gaat nu de weg van de Geest, die hem leidt. Dat is toch een betere gids dan de angstige persoonlijkheid. De grote geest is namelijk geestlevers nabij.

De Duitse vriend was niet lang terug op zoek naar m’n Nederlandse vriend maar wist zijn adres niet. Hij kwam in het plaatsje waarvan  hij  wist dat hij woonde  en zag al rondlopend  een buitendeur waar de deursleutel aan de buitenzijde zat. Hij belde aan om de bewoners dit te melden. Toen hij vroeg naar het adres van m’n vriend hoorde hij dat die in dit huis dertig jaar geleden had gewoond en natuurlijk wist deze man waar hij nu in deze middelgrote plaats woont.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten