dinsdag 30 oktober 2018

Wat alledaagse dingen uit de overheersende cultuur van daders

Eindelijk regen en koude
Het is zes maanden zon geweest met minimale neerslag. Eindelijk is dit weekend wat vrouwelijke regen neergedaald op de dorre aarde bij nul graden. Druppelsgewijs want harde mannelijke regen kan de oppervlakte aarde momentaan niet verdragen. Het water spoelt gelijk weg naar het laagste punt. Wat zal het overigens lang duren dat het water weer naar onderen sijpelt en de aardehuid  milder maakt, zacht.

Mensen verheugen zich over de overdaad aan zon dit jaar maar de natuur is uitgedroogd, de aarde verhard en de beken en meertjes ontbreekt het noodzakelijke water. Miljoenen dieren en insecten hebben het loodje gelegd.
Laten we daarom vooral ook eens zuinig zijn met het water dat we zelf gebruiken en de Grote Natuur vragen het Grote Water mild te laten komen om aarde en het bodemwater weer te vullen. 
Sjamanen onder ons eert weer de Weergoden en maak ze mild want ze zijn niet mild meer voor ons.
Heb je  overigens de eerste regen al begroet en bedankt?

Lemen buitenwand
Totaal  acht maanden werd  het woonhuis deel van de lange zuidgevel van de boerderij geleemd. Vele handen hebben het op de oude muur aangebracht en het resultaat is fantastisch. Het is waarschijnlijk ook de enige boerderij in Duitsland die een lemen buitenwand heeft. Allen zijn bang voor wegspoelen en willen het vaster maken met chemische middelen, maar ik kies voor reine lokale leem, geschonken door een ter plaatse aanwezige fabriek die stenen bakt. Tonnen leem zitten nu tegen de wand en door de grote overstek van het dak, de beschutte ligging en de zuidwaartse oriëntering hoop ik dat het blijft. We zullen zien. Het huis voelt zich in elk geval zeer wel bij.
En dank voor de vele handen.


Wees erbij als er een operatie is
Gisteren was m’n aandacht bij iemand die geopereerd werd aan een been.  Als voormalig reïncarnatie therapeut weet ik dat bij plotselinge openingen in ons fysieke systeem er heel wat naar binnen kan dringen, om het binnenrijk in te nemen. Vandaar dat er geestelijk bij zijn om de operatieopening te bewaken een noodzaak is voor derde en vierde dimensie mensen. Anders is het paard van Troje in jezelf en moeilijker te bestrijden.
Weer een leerzame ervaring om te zien hoe de eigen spirituele belasting die buiten je zit zo naar binnen wil dringen. Het metalen plaatje met schroeven moest ook gereinigd worden daar het al veel belastingen met zich meedraagt.
Een vriend van mij die meer ervaring heeft,  zei me nog wat ik vergeten had; de momenten van de narcose die verwarring geeft in de hersenen en bij het dichtnaaien van de wond zijn. De chirurg had daar al haast.
Het ongeluk dat de operatie persoon overkwam, een beenbreuk op een bepaalde plek was zeer karmische.  Bewuste mensen kunnen een ongeval opvatten als een mooie les om het verleden op te schonen en het eigen fysieke rijk beter te beheren.

Houtperikelen
Al  enige tijd ga ik regelmatig naar het grote staatsbos om takken te verzamelen  met de bolderwagen voor de aanvulling van m’n brandhout. Ik heb diverse bronnen van hout; van de boerderij van m’n ouders in Giessenburg en ik ben waarschijnlijk de enige man die wilgenhout brandhout importeert  in m’n volgeladen auto naar Beieren. Dan nog van het eigen grondstuk de hakhoutbomen, van de stormschadebomen en dood hout, aangekocht hout en nu dan het dunne hout uit het bos. Het is toegestaan om te sprokkelen  op kapvlakten tot 6/8 cm dikte.  Gisteren weer twee volle kruiwagens naar de voorraadschuur voor de winter van 2020.
Hout stoken zit in m’n genen en heb het m’n hele leven gedaan en ik vertik het om fossiele brandstoffen daarvoor te misbruiken. Kook alleen op butagas.

Winteren
Het grote huis is nu ingesteld op wintertijd en trek me terug in enkele ruimten die ik met houtkachels verwarm. Als het echt koud wordt met diepe vorst doe ik de centrale verwarming aan met de hout gestookte cv. En de slaapkamer; koud! Geen brr, dat is voor eenzijdigen die alleen kiezen voor de ene pool; warmte, gemak, licht, extravertie, ver weg gaan, machines e.d. Gewoon de iegen lichaamswarmte verhogen en de ouderwetse kruik.

Ziekte als kans
Een  kennis van mij is onlangs gediagnosticeerd met leukemie. Een goed te helen ziekte volgens een vriend. De oorzaak ligt in het jarenlang werken van oplosmiddelen in zijn drukkerij. Je krijgt  terug wat je zaait en een lang leven geeft de mogelijkheid om de daden te verwerken. In elk geval zijn z’n nachten zweetrijk.  Er is nog hoop.

Waarom vertel ik je dit?  It is my way, and you can do it your way for this planet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten