zaterdag 13 oktober 2018

huisbezoek

Blijf hier

Ze  probeert al twaalf jaar haar boerenhuis te verkopen. Deze week is de knoop doorgehakt, een nieuwe koper. Wel is de prijs in die afgelopen jaren gedaald tot 50%.
Op de dag van het goede bericht bezocht ik de hof en vond dat het huiswezen alleen op de begane grond woonde. Onder het dak zat een vreemde energie, ik noemde het ‘tegenkrachten’.  De eigenaresse meldt nog dat het moeilijk is om van het erf te komen , net of iets je gevangen houdt. Maar als je terug gaat is dat weer een heerlijk gevoel, merkt ze op.

Pratend met de ‘tegenkracht zegt het: “ik houd deze plek gevangen en ook die hier wonen. Ik ben altijd hier geweest.” Deze spirit,  want dat is het in feite,  zit hier al vanaf het midden van de 17e eeuw. Het is mannelijke spirit, die eigenlijk bevrijdt wil worden.
De eigenaresse noemt het een muze, doch het was ook hier weer een spirithuis die de verkoop niet wilde laten doorgaan. De eigenaresse was een betere prooi.


Nu maar afwachten hoe de volgende eigenaar weer wat wakker maakt op deze plek, in het gebouw en de omgeving. Dat is namelijk steeds het geval dat aantrekking maar vooral ook afstoting bij bewoning plaats vindt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten