zondag 24 mei 2020

Het oude verstoren heeft gevolgen

In een webartikel van Save Irish Fairy Forts  van 22 mei 2020 wordt ingegaan op de doorwerking van het verstoren van eeuwenoude rituele  landschaps structuren door personen of organisaties.
Lees de webvertaling en interessant. In Ierland is een sterker ervaringsveld vanmensen als oude structuren uit de magische tijd worden verstoord het doorwerking heeft op de veroorzakers. Oorzaak gevolg zijn direct met elkaar verbonden.
Vooral archeologen kunnen last hebben van hun inbreuk graaf activiteiten, evenals eigenaren en schatzoekers. 
In de geomantie wordt niet voor niets gezegd dat subtiel overleg met een plek waar wat gepland is, een noodzaak is, daar alles doorleefd is! Zijn we hardleers en vergeten op wat voor planeet we leven?


"Er is nog steeds een sterke overtuiging in Ierland, dat iedereen die onze oude monumenten verstoort of schade toebrengt. De Aughrim Wedge Tomb, lokaal bekend als de Giant ' s Grave, wordt door sommigen gezegd, verantwoordelijk te zijn voor de val van een zakenrijk en faillissement van de rijkste man, Sean Quinn.
Zijn bedrijf kreeg toestemming om uitbreidingswerken op de hellingen van Slieve Rushen, waar het graf ongeveer 4000 jaar stond. In 1992 werd het graf archeologisch opgegraven, opgenomen en steen voor steen verplaatst naar het terrein van de voormalige Quinn Group, Slieve Russell hotel in het nabijgelegen Ballyconnell, County Cavan.
Sean Quinn wordt goed nagedacht en zeer gerespecteerd in zijn plaats en daarbuiten, voor al het goede werk en werkgelegenheid dat hij naar het gebied bracht, maar helaas voor hem resulteerde investeringen en zakelijke deals die hij in zijn faillissement van 2012
Sean en enkele van zijn kinderen werden door de rechtbank gesleept, en hebben een verschrikkelijke tijd doorgemaakt, andere mensen die verbonden zijn bedrijven hebben ook geleden. Sommigen zeggen dat er krachten zijn die we niet helemaal begrijpen achter deze loop van pech, wat de oorzaak ook is, hij en sommige van zijn familie hebben tijd doorgebracht in de gevangenis, en hij verloor een zakenrijk dat miljarden waard is.
Er zijn sommigen die zeggen dat het verplaatsen van dit prehistorische graf, de toorn van de Daoine Sidhe, de mensen van de heuvels of feeën zoals ze vaak genoemd worden, en uiteindelijk de oorzaak van zijn ondergang was.
Er zijn andere verhalen uit het verleden over mensen die aan de verkeerde kant van beschermende geesten staan. We schreven onlangs over de man die een gaatje groef voor een telegraafpaal in een fee ring, en zijn busje draaide op de exacte plek een paar dagen later, waardoor hij ernstig letsel opleverde.
Andere verhalen vertellen over een man die probeerde een hunebed op te blazen en vervloekt werd met een septische hand, terwijl de hunebed onbeschadigd bleven. In de jaren ' 1840 werd een werkman die een fee fort in Dooneeva aan het nivelleren was doodgeslagen, alleen om gered te worden door zijn vrouw die magie kende die de feeën verzochten. In 1892 vond Nihill een boer die de buitenmuur van een fee fort aan het slopen was, zijn vader getroffen met acute pijn, die alleen kon worden tegengehouden door de vernietiging van het monument te stoppen.
Een verhaal van een Clare landeigenaar die een grote steen probeerde te blazen op een monumentensite en in één oog verblind werd door stof van de explosie. Deze verhalen uit het verleden kwamen uit een tijd waarin meer mensen in de feeën geloofden, maar zijn er recentere verhalen over sprookjes wraak.
Anekdotische rekeningen die we hier hebben ontvangen, ontvoerden de ontvoering van Mr. Herrmann van Ferenka Annacotty Co. Limerick, en de uiteindelijke sluiting van de fabriek werd toegeschreven aan de stier dozing van een fee fort op de site. We kregen op de hoogte dat er een feeënboom is omgehakt op de Deloreaanse autosite ondanks de lokale bevolking die waarschuwden voor de gevolgen, en men zegt dat dat leidde tot het bedrijf kapot ging.
Evenzo werden voormalig minister van Milieu Dick Roche en collega ' s onderworpen aan een catalogus van pech en rampen nadat hij de oude Lismullen henge had gegeven tijdens de aanleg van een autosnelweg nabij de heuvel van Tara op te graven.
Kort daarna verloor minister Roche zijn baan, werd gedegradeerd en werd opgehouden door een gewapende bende in het Druïden Glen Hotel. De Chief Health and Safety Officier op het project raakte ernstig gewond door een vallende boom bij Rath Lugh, en de minister van Vervoer, Martin Cullen werd bijna uit een helikopter gezogen toen de deur eraf viel. Helaas verloor een van de arbeiders van het project zijn leven in tragische omstandigheden.
Toeval misschien, maar om aan de veilige kant te zijn, het is waarschijnlijk beter om niet met de feeën te rotzooien."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten