donderdag 28 mei 2020

Schneeberg bezoek 24 mei 2020, changes

Stenen heiligdom
Minder weerstand om het te vinden en te betreden.
Lokale spirits druïden: blij met de schoonmaak. 1000 jaar geen functie gehad en nu activatie. Die schoonmaak bevalt ons wel. In begin weerstand maar nu voelt het fijn.

Na enige tijd verschijnt de lokale hoofd druïde die zich schuil had gehouden de vorige keren. Een bruin wezen (schutkleur). Een ontmoeting van ik uit de 21ste eeuw met iemand uit de 10e eeuw: Hier wonen wij. Wij wachten op een nieuwe opdracht.
Vervolgens zie ik dat een aantal spirits vertrekken om dat ze niet willen vernieuwen en een aantal blijven. Nu zijn er een 20tal over die uit alle hoeken en gaten komen. Ze merken nu dat het apparaat er nieuwe wezens bij zijn gekomen.


Steengebruik
Aan de lage zijde van het heiligdom ga ik naar boven en daar is een grote steen met een zitpositie. Je ziet de slijtage in de steen dat die in het verre verleden voor zitpositie is gebruikt. Maar waarvoor? Zonaanbidding: de zon was alles in ons en om ons!
Je hebt hier twee steenrijen. De lage is de vrouwelijke kant en daar verbinding met de zon en gebruikt door vrouwelijke mannen. De hoge die ik als eerste besteeg is de mannelijke kant waar de maanbeweging werd bestudeerd en gebruikt werd door mannelijke mannen.
Deze zitplaats is duizenden jaren voor de jaartelling gemaakt. Het is een komen en gaan van culturen die een continuïteit van wijsheid kenden.
Door op de steen te zitten en te verbinden met de zon zie ik dat ze zelfs gingen leviteren, zo ijl werden ze.

Commentaar: In het Duits is het der Mond (mannelijk) en die Sonne (vrouwelijk), nog steeds.

Lichtweg, het Rechter pad, zoals de Lichtkapel op de Hoge Berg in Texel van de hoofdburg van de Friese maagden die met het goddelijke Licht werkten uit de aarde.
Vrouwen die met het Licht werken en mannen met de maan, het Linkerpad, de donkere duistere kant. In Indië heb je ook de voorstelling dat de vrouwen wit zijn en de mannen bruin bij Shakti en Shiva.
Beide kunnen zich dan verbinden en een kindje dragen, Horus.

En in de volksmond wordt ook bij ons nog verwezen naar "Janneke-maan". Is dat dan een jongen of een meisje?



The work of an Initiate can be compared to that of nature. What does nature do? It speaks to us, sending us messages all the time; it does not use words, yet it speaks to us – the sun, stars, forests, lakes, oceans and mountains speak to us, constantly communicating something of their life, their secrets. These communications are recorded within us, but we are not conscious of them. Yet, it is thanks to them that little by little, our sensitivity is enriched, and our understanding improves. We do not know how this understanding comes about, but it does. This is also how Initiates speak to us: by means of the currents and rays they emit, the particles they give off. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten