zaterdag 30 mei 2020

waar je meer omgaat, besmet je ...ook in het subtiele

Jezelf schoonmaken na een ervaring.
"Bij het onderzoek naar natuurkrachten zoals naar bepaalde netwerken die je systeem kunnen beïnvloeden is het vooral toch nodig om het weer los te laten, om weer tot jezelf te komen. Het waarnemen op zich van dat soort krachten doe je door je er voor open te stellen, door je ermee te verbinden en dat moet dus ook weer bewust worden losgelaten. Bewust weg laten vloeien, bewust afstand nemen en dus ook niet willen vasthouden.
Dat wordt ons geleerd met voorbeelden. Hoe het verteld wordt, ja, aan de hand van voorbeelden, aan de hand van simpele vergelijkingen. Dus het vergelijken met, het zich kunnen voorstellen als, ja, wat voor voorkeur hebben we? Een van de voorbeelden die gebruikt wordt is het vergelijken met bidden. Dus het zich voorstellen dat er iets is, of dat je iets vraagt, of dat je iets verwerpt, en daarna ook het loslaten van dat beeld. Dus het enige is eigenlijk het zich daarvan bewust zijn, het weer los te laten en dat kan dan op eigenlijk allerlei manieren die kracht voorstellen. Daar zijn dus allerlei methodes voor, zoals uit overlevering als uit gewoonte, waarbij het gaat om even afstand te nemen van een plek en bewust alles wat met die plek te maken heeft los laten en dat ook met woorden te doen. Het kan ook door middel van gebaren en wat graag gedaan wordt, door middel van water. Dus dat een helper bijvoorbeeld water over de handen giet en dat de handen dan worden gewassen. Sommigen gaan soms wel zover dat ook de voeten gewassen worden, dus dat het water weer eigenlijk alle informatie naar die plek toe brengt, zodat alles daar blijft. En ook door middel van  gebaren, van boven naar beneden, of ook dit soort gebaren zoals het afwrijven langs de onderarm. En wanneer het niet zulke prettige krachten zijn, ziekmakende krachten, dan gebeurt het ook wel eens met wat meer kracht, met wat meer agressie, het is dan bijna het echt wegduwen.

Dit is toch wel belangrijk omdat je anders wel de kans hebt dat je ook ongemerkt, voor jezelf ongemerkt, toch delen vasthoudt, waardoor op den duur het waarnemen dus onzuiver wordt.
Tijdens het waarnemen doen we dat schoonmaken niet. Dit is steeds na afloop van de ervaring en dat je weet waar je mee te maken hebt. Wat natuurlijk altijd een moeilijk onderdeel is, is dat je moeilijk voor jezelf kunt vaststellen of je leeg genoeg bent. Omdat je ongemerkt delen kunt vasthouden, deelaspecten en daardoor toch niet helemaal zuiver in je waarneming zou kunnen zijn. De oplossing die je eigenlijk alleen maar daarvoor hebt, is zo nu en dan een ziener op te zoeken, die kijkt of je wat bij je hebt. Zoals bepaalde informatie, bepaalde krachten, die heel subtiel aanwezig kunnen zijn, zonder dat het opdringerig is, zonder dat het eigenlijk ook je dagelijkse bezigheden stoort, maar wel degelijk je waarnemen kan beïnvloeden, eigenlijk zelfs vervalsen. Dus je moet toch zo nu en dan een ziener opzoeken."

Een 12e eeuwse waarneming van een kathedraalbouwer in Zuid-Frankrijk, die specialisten waren in waarnemen in het subtiele. Bron: regressie onderzoek 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten