dinsdag 28 februari 2017

“De schrik zat er nog in”

Ik merkte deze morgen dat op de woonplek in het element aarde iets niet klopte. Ik kwam bij het fenomeen schrik. Het grote ondergronds levende waterwezen heeft in het verleden een schrikervaring gehad zo rond het jaar 900 AD. Een groep krijgers te paard waren op doorreis naar het oosten en hebben hier gerust bij de bron plek.  Het waterwezen –de hydra van de plek- was van hun aanwezigheid geschrokken en die schrik zat er nu nog in.
Plotsheid kan schrik geven ook in de sferen, die verkrampen.
Mensen kunnen schrikken maar ook de subtiele sferen en subtiele wezens.

Het schrikfenomeen wordt in de geomantie ook bewust gebruikt om iets los te maken. Heeft iemand onbewust een aanhechting in zijn system dan kan een harde plotseling aanraking dat aangehechte wezen lossen. Ook koud water over je lijf gooien maakt los.
Nodig is wel dat de beweging terug gemaakt wordt anders wordt het een verstarring, gaat iets vastzitten. Ik weet nog dat ik op een reis in Nieuw Zeeland een gletsjer waterval bezocht en er in ging staan. De koude sloeg naar binnen en liet me een tijd niet los dat me behoorlijk verkouden maakte.

Schrik aanjagen voor iets van buiten is ook een bekend fenomeen in de afschrik-geomantie om een kwaliteit te bewaken:

De pilaar in het gotische gebouw van de voormalige heren van Schirnding in de stad Eger met  haar mooie symboliek: twee roofvogels (Jupiter), een eenhoorn aan de andere zijde,  en het hert met onder een tekstbord en een griffioen aan de hoofdzijde.
En vier schrikwezens die demonen weg moeten jagen want in de pilaar is een heldere witte stroom die zo bewaakt wordt. Bescherming van het heiligdom. Deze stroom gaat zo in de constructie van het gebouw.
 
In de uiterlijke natuur leven vele wezens die mensen doen schrikken, angst aanjagen.  Zij leven van de daarbij vrijgekomen levensenergie.
Je kunt overigens alleen aangeraakt worden als het al in je zit.
In oude geomantische scholen weren dergelijke wezens bewust benaderd om te oefenen in bij jezelf blijven en niet in de schrik te gaan.
Het ogenschijnlijk dat je doet schrikken, wordt dan je leermeester om dichter je eigens schaduw te ontmaskeren en dichter bij je werkelijk zelf te komen.
 
Schrik wordt overigens in de metallurgie, culinariteit en mechanica ook bewust toegepast voor het voor de mens positieve effect. Of dat voor het object zo geldt, wordt niet afgevraagd.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten