zondag 5 februari 2017

Staats- en multinationaal betaalde religieuzen
Wiens brood men eet diens woord men spreekt

Het blad Die Welt bericht vandaag dat in Duitsland 1000 Imans worden gefinancierd door de Turkse overheid.*Velen zijn ontslagen na de Putsch van Erdogan . Twee klagen deze overheid aan om weer in dienst te worden gesteld.
Deze Turkse religieuze leiders, die de hier wonende Turkse achterban met ’s lands visie moeten ‘beheersen’ worden gefinancierd door het machtige Diyanet, het Turkse "Presidium voor Godsdienstzaken" die onder direct gezag staat van Erdogan.

De ontslagen geestelijken, waarvan geen precieze getallen zijn, wordt verzocht terug te reizen naar Turkije wat een aantal weigeren omdat ze vrezen voor gevangenschap.
Een aantal Turkse Imams, Leraren en Journalisten vraagt nu asiel aan.
Vorig jaar hebben  5742 Turken in Duitsland asiel gevraagd , in  2015 waren  dat er 1767.

In dit dorp zijn drie geestelijken werkzaam. Een katholieke die betaald wordt door de multinational uit Rome, een Lutherse betaald door de Duitse Staat en een Turkse imam betaald door een niet democratisch systeem Turkije.
Allen brengen een oude boodschap, dat niet meer past in deze tijd. Oud wijn die wel sprankelende puntjes heeft maar oud is. Nieuwe wijn moet nu gemaakt worden zonder betaald religieus schap!

Overigens vele niet religieuzen, zeg maar betaalde mensen spreken ook de boodschap van hun broodheer. Nog een lange weg te gaan om te ontslaven.

*https://www.welt.de/politik/deutschland/article161806984/Tuerkische-Imame-im-Visier-von-Praesident-Erdogan.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten