donderdag 16 februari 2017

Naturbegegnungshof en Kulturbaustelle Schirnding in het Fichtelgebirge


Terugblik en vooruitblik
                                                  nawinteren


Schirnding is duurzaam aan het doorgaan met kleine stapjes veranderingen in het langlopende bouw en creativiteitten project.  De hof heeft zich ontwikkeld van een bouwplaats tot een creatieve ontmoetingsplek. De volgende stap is een volwaardige verblijfsplek voor gasten en een inspiratieoord. In de winterperiode met koude en sneeuw is het ingetogen hier leven en staan de bouwactiviteiten op een laag pitje. Tijd voor inkeer.

Studie thema’s van de afgelopen tijd die te lezen zijn op de weblog waren;  demonificering van plekken, speciale betekenissen van bepaalde dromen, angstige koeien in Groningen, buitenaardse interventies, nederwereld, luchtwezens, mens ecologische seriemoordenaar, sacred activism, incarnatieve hulp van natuurwezens, religieuzen,  subtiele krachtgeving of bescherming dan wel ontkrachting van iets van buiten, esoterische misvoorstelling, wortelsystemen bij de mens, Een aanzet tot duiding van gaialogische principes, Liefde versus ego-individualiteit, tijdloze karikaturen van FAT EGO, stellingen in de Gaialogische praxis, Watergeomantie : “Vinger in de dijk” naar vingers van de dijk naar het water dat met “open handen” kan worden begroet, localisering versus globalisering, down to earth, nu Holocaust gedenkdag in Duitsland, het cadeau woede, strijd tijd, winterrituelen in de pers, de onverwerkte ervaringen plaatscircel van een plek.

Wil je de Gaialogie activiteiten volgen kijk dan op www.gaialogie.blogspot.de

Nieuwe leergang Gaialogie in maart
In maart start weer een eerste jaar leergang gaialogie.
De leergang geeft een mogelijkheid tot persoonlijke verdieping in de interactie van jouw met  de subtiele natuur omgeving.
Het eerste jaar is een kennismaking met het werkveld en het tweede jaar een specialisatiejaar gebaseerd op persoonlijke richtingsvoorkeur.
De nieuwe opzet is een maandelijkse bijeenkomst gebaseerd op de leergangsteksten met individuele begeleiding via Skype en een week in Schirnding.

Heb je belangstelling om mee te doen met een  leergang in 2017; start in maart
 laat het me weten dan kan ik je uitnodigen voor een informatie bijeenkomst maandagavond  20 februari  (Giessenburg)of dinsdagavond  21 februari in Amsterdam. Je kunt altijd meegaan met een ervaringstocht. A.s. zaterdag is er één naar  Stavoren.


Tijdelijk verblijf op de hof
Wil je verblijven in het gastenverblijf dan ben je van harte welkom. Mogelijkheden zijn er voor je tijdelijk te willen terugtrekken, contemplatie, of levens bezinning. Vraag een offerte aan.  Ook mogelijkheid van grottenverblijf en kuuroorden bezoek en in de winter skiën in het  hoge Fichtelgebirge.

Gezocht: deelgenoten
Wij zoeken deelgenoten die praktisch en/of  financieel helpen een lopend project te voltooien. En onder project verstaan we de Hof van Schirnding als woonruimte voor onze familie, als gastenverblijf en seminarruimte voor cursussen. Kortom een Lichtpunt in de omgeving.

Oproep; werkassistentie
Ons werk wordt door een kleine groep vrijwilligers ondersteund zodat de praktische restauratie niet stopt. Praktische ondersteuning is natuurlijk nog steeds welkom.
Momentaan speciaal gezocht vrijwilligers voor het  leggen van de vloertegels  van ondermeer polygonaal platen van sollen Hofer kalksteen en voor wanden van toilet. En verder zijn er diverse buiten en binnen werkzaamheden in het onderhoud van hof en tuin en herstel van het dak van de west schuur.
Laat ons weten of je wat op je wilt nemen of een bepaalde kwaliteit hebt die je wilt inzetten. Mocht je iemand kennen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen,  laat het ons vooral weten.
En als je wilt komen laat het me weten of je dan mee wilt reizen als ik in Nederland ben. Vertrekdata; vanuit Nederland;  22 februari  
Je kunt hier goed zelf met de trein komen, ver-bus (naar Selb) of vliegend via Praag met Transavia.

Pasen en Pinksteren workshops in Schirnding; innerlijke Aarde bewustzijn “ en “innerlijke Vuur bewustzijn”

Voor geïnteresseerden wil ik in de Paasweek een workshop geven over “innerlijke Aarde bewustzijn “geven en in de Pinksterweek; “innerlijke Vuur bewustzijn” organiseren. Heb je belangstelling, laat het me weten!


Innerlijke Aarde Ontmoetingen door ondermeer
-  ontmoetingen met uiterlijke geologische kwaliteitsplekken
- Grot- ervaringen
- diepere aspecten van ‘Aarden’, incarneren
- fysieke aarde ontmoetingen in voeding en heling
- onverwerkte tijdruimte ervaringen verwerken
- subtiele aardewezens
-  
Aankomst; 15 april. Workshop 16 t/m 22 april (7 dagen). Vertrek 23 april

Innerlijke Vuur Ontmoetingen door  ondermeer
- ontmoetingen met  uiterlijke aarde-Vuurkwaliteiten plekken
- 12 aarde-vuur kwaliteiten en menselijk vuurkwaliteiten
- oude vulkanen bezoeken en zwavelbronnen
- werking van aardevuur-drinkwater
- onverwerkte tijd-ruimte ervaringen verwerken
- goed  Houtvuur maken en verschillende warmtebronnen ervaren
- werkingen van subtiele vuurwezens op eigen systeem

Aankomst; 3 juni. Workshop 4 t/m 9 juni (6 dagen). Vertrek 10 of 11 juni


Beide workshops  vinden plaats in het geologisch rijkste gebied van Europa. Verblijf  op de Naturerlebnishof in Schirnding


Activiteiten in Nederland

- Thema 2017: Friese geomantie
De Friese cultuur is een typisch eigen cultuurfase van dit stukje Nederland in het noorden. Het kende ook een geheel eigen geomantie van samenwerking met het water in de stedenbouw en met de waterwezens, de kosmische interactie van woonplekken met aarde-uitstroompunten en  de relaties met vogels, m.n.  de zwaan. De Friese bouwmeesters hadden hun totaal eigen bouwmethoden wat deels nog te herkennen is in de Friese kerken en boerderijen. De liefde voor de elementen water en lucht en het
 wonen op aarde-vuurplekken als terpen. Ook specifieke menselijke eigenschappen alsindividualisme, oude religiositeit/spiritualiteit  en plaats trouwheid

Een verder onderzoek naar de Friese elf steden als voorbereiding van een te schrijven boek.  Mogelijk in het kader van het thema in 2018 waarbij Leeuwarden culturele hoofdstad is in Europa. Wie heeft zin mee op stap te gaan bij dit onderzoek en daar aan mee te werken?

*  A.s. zaterdag 18 februari Gaialogische excursie naar Stavoren; Friese geomantie (10.30 -22.30 uur)
*  Inspiratieve bijeenkomsten op a.s. maandag en dinsdag
Maandagavond  20 februari in Giessenburg  (19.00 -21.30 uur) en op dinsdagavond 21 februari in Amsterdam (19.45-22.00 uur) Zie onder meer info
Daar is tijd voor vragen, uitwisselingen, eventueel thema’s en ervaringen betreffende spirituele en subtiele onderwerpen, stilte en een korte buiten ervaring met eventueel een kampvuur. Een mooie gelegenheid als je eens wilt ‘proeven’ voor bijvoorbeeld  deelname aan de leergang gaialogie, ervaringstochten dan wel spirituele reizen naar m’n tweede woonplek het Fichtelgebirge in Beieren.

Sub thema: Wat voedt de demonische werelden
Elke tijd heeft zijn eigen sensibiliteit voor bepaalde subtiele fenomenen. Zo ook met demonen die in verschillende tijden en culturen verschillend werden gedefinieerd en mee om gegaan. In de westerse cultuur is een hele ontwikkeling doorgemaakt om deze ‘aardse broeders  en -mede schepselen in de andere wereld’  te waarderen. Wat is eigentijdse omgang en vooral hoe kan ik ze zelf waarnemen? Een warm-hart maker voor Levenden.


gevraagd
- laptop voor gastenverblijf
- cv verwarmingselementen voor enkele kamers
- kleding voor de kinderen (Janne; 5 en Jonathan: 4 jaar)

Dank voor je aandacht !!
Graag tot weerziens of weerhorens!!!!!!!!!!!!!!!!

Agenda
-  zaterdag 11 maart start nieuwe leergang gaialogie; 20 zaterdagen, inclusief een zomerweek in Schirnding. Dit ervaringen traject gaat over de interactieve relatie  van de omgeving met de mens en het naar buiten gaan om naar binnen te reizen.  Een leergang en leerproces hoe de grote Natuur verrijkend kan werken in het  huidige Menswording proces.
- maandagavond 13 maart: inspiratieve avond in Amsterdam
- dinsdagavond 14 maart : open avond Giessenburg
-  zaterdag 11 maart start nieuwe leergang gaialogie; 20 zaterdagen, inclusief een zomerweek in Schirnding. Dit ervaringen traject gaat over de interactieve relatie  van de omgeving met de mens en het naar buiten gaan om naar binnen te reizen.  Een leergang en leerproces hoe de grote Natuur verrijkend kan werken in het  huidige Menswording proces.
- 8 april: gaialogische ervaringstocht Friesland
- Workshop 16 t/m 22 april; Innerlijke Aarde Ontmoetingen
- 13 mei: gaialogische ervaringstocht Friesland
- Workshop 4 t/m 9 juni; Innerlijke Vuur Ontmoetingen
- 10 juni: gaialogische ervaringstocht Friesland
- 8 juli: gaialogische ervaringstocht Friesland


  Geen opmerkingen:

Een reactie posten