dinsdag 4 april 2017

Inspiratieve bijeenkomsten in Giessenburg en Amsterdam; Jezelf objectiveren, een uitdaging


Inspiratieve bijeenkomsten in Giessenburg en Amsterdam
door Dick van den Dool

Amsterdam: maandagavond 10 april
en  Giessenburg: dinsdagavond 11 april

 In November startte een nieuwe serie Inspiratieve maandelijkse bijeenkomsten voor belangstellenden in mijn werk; geomantie, menswording, gaialogie en subtiele plaats-/nieuwe tijd fenomenen.

Plaats van samenkomst is het mooie dorpje aan de rivier de Giessen, in de Alblasserwaard in Zuid-Holland en in Amsterdam
Daar is tijd voor vragen, uitwisselingen, eventueel thema’s en ervaringen betreffende spirituele en subtiele onderwerpen, stilte  Een mooie gelegenheid als je eens wilt ‘proeven’ voor bijvoorbeeld  deelname aan de leergang gaialogie, ervaringstochten dan wel spirituele reizen naar m’n tweede woonplek het Fichtelgebirge in Beieren.

Sub thema in april; 
uitdaging: Jezelf objectiveren in waarheidsbeleving
Als ik wat waarneem is wat neem ik dan waar in m’n waarneming? Is het werkelijk een stukje absolute externe werkelijkheid of gewoon een illusie, een projectie/ ‘expectation-driven perception’,  een schaduw van iets? Druk ik wat van mezelf of dat van een ander naar buiten of vertelt het iets over de werkelijkheid?
En hoe dan met al die gidsen die wat inbrengen? Ook zij hebben een beperking!
In elk geval kun je projectie, schaduw  en alle andere  illusies alleen met een ander, het Andere ontmaskeren.  Je hebt meerdere anderen nodig om het te observeren. En die ander moet geen vriend zijn, of iemand uit je ‘orgaan’, je groep zijn , of waar je karmisch wat mee hebt; dan zit je  namelijk in die groepswaarneming, die realiteit.


Juiste waarnemers dienen ook goed onderscheid te maken tussen waarnemingsimpuls en innerlijke respons. De meesten geven aandacht aan het tweede dat sterker is, doch vaak niet authentiek in het nu en meer daar en toen is.
Ook de taal van de impuls is zeer specifiek en gekleurd door de waarnemer die een metafoor kan gebruiken, een analogie.
In elk geval kun je de bron steeds benoemen, vaak achteraf daar het in het moment niet altijd duidelijk is. Dat is jezelf objectiveren.
Het is natuurlijk heerlijk in een groep gelijkgezindten (secte, groep) te zijn, met  dezelfde voorkeuren, dezelfde zoektocht, dezelfde taal, doch het heeft ook zijn beperkingen.
Dan heb je de buitenwereld  -de marktplaats- met heel, heel, heel veel verschillen. Beide zijn mogelijk en misschien is in/op jezelf zijn ook een optie. Of is er nog een vierde optie

De ander kan ook zijn de groep waarin je wat hebt geleerd, je opleiding die je waarneming richtte, standaardiseerde. En hoe dan met al die gidsen die wat inbrengen? Ook zij hebben een beperking! En zelfonderzoek  avond.

Ik nodig je van harte uit om te komen.
-  maandag 10 april: Start rond 19.30 uur PN Arntzeniusweg 52/ 1, 1098 GR Amsterdam,  Annette van de Lang,   tel. 020 6926941 of 06 27345724, mailadres:  annetvandelang@kpnmail.nl
 -  dinsdag 11 april  Start rond 19.30 uur  aan de Bovenkerkseweg 32 in Giessenburg en we eindigen rondom 21.30 uur, info@gaialogie.nl

Graag tot (weer)ziens en ontmoetens  in deze  boei-ende veranderingen tijd!

          En als je komt; graag een berichtje vooraf
                            En je kunt anderen op deze activiteiten
                                       attenderen….    alvast bedankt

 lopend op de aarde
 nat door de regen
 verwarmd door de zon
 bewogen door de wind
 doorstraald door goud
 en alles is
 laat helderheid komen in je hart en bezieling in je voeten

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten