zaterdag 1 april 2017

Mannen offeranden

Gisteren was ik met een aantal mensen op een oude heilige plaats. Deze plekken geven bij mensen vaak veel belevenissen daar ze spiegelen. Bij een vrouw kwam een verhaal boven dat ze bloed in de stenen zag die van mannen was. De zwarte phylietsteen  van de Arzberger Serie van 450 miljoen jaar oud heeft hier soms ijzererts lagen in zich. Een mooi voorbeeld van een persoonlijke spiegeling van een oud thema; het offeren van mannen door vrouwen in de eindfase van het matriarchaat.

Patriarchaat en matriarchaat  wisselen elkaar in de tijd af gelijk een klok naar links en naar rechts slaat.
Een mensenoffer is het doden van een mens als offer aan een god, binnen de context van een religie. Het wordt daarom ook wel een rituele moord genoemd.
Dit offeren tref je ook aan bij de bijen als de koningin uitvliegt en de darren haar achterna gaan en de man na de geslachtsdaad sterft.
 De beminnelijk faro van Egypte Cleopatra is ook een bekend voorbeeld die na de liefdesnacht de man offerde als een ritueel inwijdingsoffer!
Nog steeds zijn er volkeren waar dit offeren gebeurd zoals bij een indianen stam in zuid Venezuela en in het Amazonegebied.  De matriarchale tijden en patriarchale tijden kunnen namelijk in bepaalde gebieden nog lang na-ebben.

Het harde vrouwelijke tref je ook aan in de Engelse tradities met hun ‘ijzeren ladies ‘zoals de ijzige  Margaret Thacher en nu premier  May. Die ‘bloddy English’ die hard kunnen zijn naar hun kinderen en in het werk.  Een zachtere vorm van maskulismus

Het slachtofferen van mannen. Onze Beatrix, wonend op het achthoekige kasteel Drakensteyn, de ideale vorm van tempelieren, heeft het niet zo gedaan maar ze heeft het wel in haar systeem zitten!


Ein weiteres Thema ist häusliche Gewalt an Männern. In Deutschland gibt es noch nichteinmal Bundesweite Statistiken dazu. In Berlin wurden 2013 23% aller Opfer als Männer identifiziert. In Großbritannien sollen sogar 40 Prozent aller Opfer häuslicher Gewalt Männer sein.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten