donderdag 31 januari 2019

Boven beneden verbindingenBomen en planten hebben net als mensen een specifieke relatie met hemellichamen in ons stelsel en daarbuiten.

Collega  Stefan Brönnle   heeft bijvoorbeeld bijgevoegd schema opgesteld over de relatie van bomen met de hemellichamen in ons eigen zonnestelsel.
Doch een overzicht dat verder gaat is er niet.Mijn geliefde boom is de wilg,  die ik  met m’n boeren roots in de Alblasserwaard   als een familieclanboom beschouw. Ook al heeft m’n vader meer met de eik gemeen die hij plantte voor de Doolhof langs de Giessen in een aantal van zijn moeders broers en zussen Eijkelenboom. Dat terzijde.

Recent werd me duidelijk dat de Plejaden een verdere verbinding zijn van de wilg en dat houdt niet op. Zo heeft de zon, een vader en die weer  een vader en die weer. In het vrouwelijke is er ook zo'm reeks.


Overigens is het een mooie studie om te onderzoeken met wat je zelf verbonden bent in de kosmos. Noem het maar, waar je vandaan komt dan wel waar je naar toe gaat na dit kortstondige.  Je ‘Wezenroots’!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten