dinsdag 8 januari 2019

De zee- en de weergoden ‘blazen weer Storm’ op de Noordzee, de voormalige Friese ZeeHet is weer wintertijd met echte winterstormen.  Vandaag was een   noordwesterstorm met relatief hoog water door een springvloed.

Geen goed nieuws voor een aantal locaties, zoals de strandtent The Sunset op Ameland die buiten de zeereep is gebouwd. Dat is vragen om problemen en onbegrijpelijk dat zoiets is toegestaan in een tijd dat de zee spiegel stijgt en stormen stormisser’ worden 

Erger is het  momenteel het wegspoelen van de oude boorlocatie op Ameland die al sinds de jaren zestig niet meer in bedrijf is. 
Deze locatie  van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM)is  in al die jaren nooit fatsoenlijk gesaneerd en olie en boorspoelsel verontreinigd de zee en het strand.

Dan heb je nog de 70 containers met  inhoud  van een Chinees schip dat de meest oostelijke eilanden nu belast met plastic zooi.  Bemoedigend is de vele inzet van mensen op deze rotzooi vrijwillig op te ruimen.

Caroline Katsman van de TU Delft verwacht dat de drijfwaren nog een week of wat voor de kust blijven hangen, sommige zullen met de storm nog aanspoelen, maar dan kiezen ze het ruime sop. “Richting Noorwegen, verwacht ik. Al zullen we daar weinig bewijzen voor krijgen. De Noorse kust heeft immers nauwelijks stranden.” Het merendeel gaat dus verder noordwaarts, richting Spitsbergen en het Arctisch gebied, of buigt af naar IJsland en zet koers naar Amerika. (bron Trouw)

Nederlands noordelijke schone kustzone wordt opeens bedreigd!!!!!

We keken daarom vandaag eens samen naar de noordelijke kust en zagen een grote Plutoonse kracht strijd voeren met de (half)goden van deze noordelijke heel makende zone. Hulp kwam uit de eigen Melkweg en een sterke lichtstraal voerde deze destructieve kracht diep in de aarde. De lucht klaarde op en de hemelse verbinding was weer open.

De zee is echt geen lieverdje in deze transgressietijd van het grote water. En Nederland blijft maar zakken, dalen. Dat gaat zeker een keer echt mis in de komende jaren.

Over een week kom ik weer langs en ga op stap in Fivelingo in Groningen op 20 januari en op zaterdag 19 januari in de oude Middelzee van Friesland. Belangstellenden zijn welkom!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten