zaterdag 5 januari 2019

De over-consumptie-cultus-cultuur laat haar sporen nu werkelijk na op onze stranden

De plastikramp in eigen land is een ramp doch ook een wakkermaker. Eens waren de kuststroken en vooral in de noordelijk gelegen eilandenrij de meest zuivere zones in Nederland. En moet je nu zien!
Nu ligt het vol zooi van de materiele cultuur waar ieder voor gevallen is. En afkomstig van een land dat mensonterend omgaat met milieu, mensen en minderheden (Tibetanen e.d.) Doffe ellende dicht bij.

Steun de eilandbewoners door mee te helpen als je kan want de natuur wil deze zooi niet. Natuurwezens zien plastic als dode materie en mijden het. En de vissen en zoogdieren kunnen het onderscheid nog niet altijd goed maken.

En vooral neem stelling tegen plastic in je eigen huis, je inkopen en gedrag van anderen. Houd het lokaal en steun je eigen omgeving, eigen productie systemen.


Van de 77 containers die in de zee zijn gekomen  van de MSC Zoe (meer spullen company) is nog maar een fractie op de stranden gekomen. Dat wordt lange adem schoonmaak!

Zij die deze spullen, produceren, exporteren en  importeren dienen eens verantwoording af te leggen en ook zij die het kopen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten