zaterdag 3 december 2016

De kokende rivier


Een lokale sjamaan in het Amazonegebied eert zijn rivier met zijn gebed, zang en fluit. De kokende rivier in het Peruaanse Amazonegebied draagt de lokale naam  Shanay-timpishka "gekookt met de hitte van de zon”, een verwijzing naar de kosmische relatie met boven. Een visie die in Europa ook inheems werd gekend en zelfs rond het jaar 1000 de energetici van de School van Charters herkenden in de Seine de Melkweg in hun geologische kosmische landschap: boven en beneden waren voor hen nog verbonden en één!

Een Peruaanse wetenschapper die de hete rivier wetenschappelijk onderzoekt om de aards geologische herkomst te achterhalen van het rivierwater hydro thermale systeem dat 84 graden Celsius heeft. Een natuurwonder voor hem en de lokale stam, die het beschouwd als een heilige plaats.

Het is te hopen dat dit territorium niet ontbost wordt, geëxploiteerd zoals de witte mens overal wil doen. Laten, laten en eren, is voor hen heel moeilijk. Deze fijnstoffelijke rivier kan nog iets doen met de stam, de natuur en de vele wezens in dat gebied. Veel meer dan de materie verslaafde mens ooit zal kunnen begrijpen.

En dan heb je nog die spirituelen die dergelijke veraf plekken willen bezoeken voor hun eigen heil. Begin eerst dichtbij lieve vrienden, want er is zoveel naast de deur in plaats van elders te bevuilen! En leer de juiste omgang zoals de lokale sjamaan het aangeeft; heb eerbied, eerbied, eerbied.

Kijk eens op deze verwijzing met een mooie Ted lezing van een bevlogen wetenschapper. https://www.nemokennislink.nl/publicaties/de-kokende-rivier


Een vriend van me is momenteel in Peru op bezoek bij een eldorado plek waar een deel van z’n ziel nog hangt, een gebied die  de lokale stam nog bewaakt. Bezoekers worden daar nog gewoon gedood.  Ben benieuwd hoe hij dat nu regelt en of hij terugkomt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten