zondag 25 december 2016

Interlokale verbinding tussen een plek en de lokale kerk

Elk jaar komen bij de hof de ‘Sternsingers”’langs om het huis te zegenen met het rituaal van de drie wijzen uit het Oosten. Kinderen uit de lokale gemeenschap gestuurd door de lokale kerken zegenen de huizen met hun zang, wierook en spreuk op de deurpost.
Maar wat doet een dergelijk ritueel eigenlijk? Als christelijk geomant ken ik de oude ideeen goed  van christelijke strijdgeomantie hoe men plekken met elkaar kan verbinden en energie kan laten stromen van punt A naar punt B. Het Sternsinger rituaal is een mooi voorbeeld hoe jaarlijks de lokale kerk ritueel verbonden wordt met de kerk. Deze verbinding laat de plekenergie stromen naar het centrale kerkheiligdom, die het weer doorgeeft aan het grotere hierachische systeemen  en uiteindelijk bij de top  het onbewust/bewust doorgesluisd  wordt naar de nederwereld. Een heel oud machtsgebeuren om vanaf de basis naar de top te voeden die het dan weer gebruikt voor haar eigen machtspositie en beloningen uit de nederwerelden.

De kerk heeft in Duitsland nog een ander middel om voeding te krijgen; Kirchensteur. Ben je lid van een kerkelijke organisatie, dan mag de staat de kerkbelasting heffen op je inkomsten. Een bepaald percentage gaat naar de toch al zeer rijke kerk.

Hoe kwam ik op deze herkenning van de energiestroomloop van een huis naar  de kerk? Ik mis de natuurwezen wereld in het huis die in aanvang driekwart van de plaats energie gebruikten voor hun aanwezigheid. De rest- 20%- ging naar de kerk. De oud bewoners waren heel kerks en door de wekelijkse loop naar de kerkrituelen op zondag geef je de verbinding extra kracht.

Doch vandaag viel me op dat deze kerkelijke voeding nog steeds onbewust stroomt, ook al gaan we maar sporadisch naar de kerk,  doch de kinderen die op een protestantse kindergarten zitten zijn wel een verbindingskanaal.
 Een ander deel  van de plek energie stroomt naar de bewoners en een deel naar de nabijgelegen moskee die het als het ware ‘jatten’. En de natuurwezens bleven droog buiten daar er voor hen hier geen voeding is.

Pratend met elkaar hebben we eerst het huis van binnen uit gevoed en de kerkverbinding is losgekomen. Een oude nis bij de ingang heeft een oerkracht verbinding herkregen en de vrije energie in het huis staat nu voor drie kwart ter beschikking aan de bewoners en voor een kwart aan de natuurwezens.
Ik zag de kabouters rondom het huis met muziek lopen en ze kwamen via de voordeur naar binnen om het huis weer in te nemen. Welkom.

Ontkoppeling van energetische verbindingen tussen een plek en daarbuiten is een belangrijk geomantisch fenomeen om te beheren. Schippers gebruikten in het verleden daar doolhoven/labyrinten voor voordat ze op het schip gingen. 

Niet voor niets reageren mensen zeer ontzet bij een inbraak waar een verbinding komt met de ‘onderwereld’. Ontkoppelen en verbinden met de werkelijke Oerkracht van het Gehele geeft een verademing. Dit is maar het begin want er zijn nog heel wat ontkoppelingen te maken met ‘overheid’, en andere collectieve werkelijkheden die we in ons huis toelaten; media, telefonie, reclame, bepaalde mensen met hun verbindingen, stroom, water, en zelfs zonne-energie heeft haar bijlagen.

En hoe zit het met al die Kerst bezoeken aan kerken op deze kerkelijke hoogtijdag? De dag dat de meeste mensen weer ter kerke gaan! Weer een verbindingen truc van deze multi national met haar eigen verhaal van een niet te definiëren Natuur gebeuren in het groot in deze tijd van het jaar waar het kosmische het aardse bevrucht. Laat de bevruchting weer uniek zijn en loskomen uit de klerikale vormkracht met haar bijlagen!
En wat te doen met de Sternsingers als ze langskomen; gewoon hun werk laten doen maar geen opschrift meer op de deurpost en ze belonen met snoep voor hun vrijwillige bijdrage. De bewuste aandacht maakt hun werking snel ongdaan


Dit tijd-ruimte onderzoek is een deel van het lopende onderzoek naar interacties tussen plekken op het horizontale vlak, en tijdsverbindingen tussen mensen en plekken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten