maandag 26 december 2016

oud en nieuw bij een krachtplaats


 Lourdesgrot op het Seminarie-terrein van Driebergen-Rijsenburg

Vraag:Afgelopen voorjaar hebben enkele enthousiaste vrijwilligers de oude meer dan 120 jaar oude Lourdesgrot op het Seminarie-terrein van Driebergen-Rijsenburg van het voormalig Groot-Seminarie Rijsenburg in oude luister herstelt. Omdat het Maria-beeld verdwenen was met het sluiten van dit Seminarie in 1968 is een nieuw Maria-beeld teruggeplaatst op 20 mei jl..

Omdat binnen de grot meerdere leylijnen elkaar snijden hebben we voor deze gelegenheid een workshop Wichelroedelopen georganiseerd waarvoor zeer veel belangstelling was.
Sindsdien trekt de grot dagelijks vele bezoekers opzoek naar het mysterie.

Is het mogelijk ons opheldering te geven of hier echt sprake is van een meer of minder krachtige krachtplaats?

Antwoord: Krachtplaatsen kunnen van oudere datum zijn of recent. Hier is sprake van een recente cultusplaats. Door menselijke eerbiediging worden deze plekken opgeladen met lichtlevenskracht en die energie verbindt zich weer met andere cultusplaatsen. Mensen verschaffen zo een eigen krachtpunt. Zelfs oude energiepunten kunnen opgebouwd zijn of ook en dat was voorheen zo op natuurlijke krachtpunten. 

Dan heb je nog het fenomeen dat oude archetypen als Maria en Lourdesgrot in de sferen energie vrijmaken dat past bij dat archetype. 
Cultussen hebben een grote uitwerking in de subtiliteit en vooral in dit geval een Maria cultus.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten