donderdag 8 december 2016

Laat de polen donker en licht op hun eigen wijze schijnen


Wel eens afgevraagd wat kerstverlichting e.a. verlichting doet met de omgeving?
In de gaialogie kennen we het verschijnsel dat buitenlicht in de nacht het donker verstoord en bepaalde wezens en dieren ook wegtrekken. Maar wat trekt het aan bij blijvende lichtheid?
Duisternis/donkerte is een oude voorwaarde om het evenwicht tussen licht en zwart te behouden. Beiden hebben kwaliteiten. In het donker van de nacht is bijvoorbeeld bij een open hemel de immense Ruimte voor ons echt zichtbaar met haar sterrenlicht en maanlicht kwaliteiten.  Overdag heb je deze kwaliteiten ook maar de zon overruled het dan.  Je kunt zeggen dat in de nacht het horizontale – de middenwereld- wordt overgenomen door het verticale- de bovenwereld-  en overdag het horizontale domineert over het verticale.
In het subtiele zijn er overdag ook andere wezens actief in de middenwereld dan in de nacht.
In elk geval is de magnetische wisselstroom elektrische bubbel bij en in een huis een nieuwe realiteit die aantrekt, afstoot en beïnvloed.

Mijn raad ga mee met de natuurlijke beweging van het donkerder worden en mijd overdadigheid buiten en binnen. Dat geeft een goede sfeer voor introvertie, bezinning en beslotenheid.

En er is meer onderzoek nodig wat de nacht elektrificatie met de sferen en ons doet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten