zondag 2 september 2018

Gezonde impuls controle

Elk moment  komen er  impulsen van buiten en binnen in onze waarneming van het ego.

Voor de subtiele waarnemer is het vooral nodig een bepaalde kracht van impuls controle te hebben om niet meegezogen te worden met de impuls van mogelijke verleiding, die je wilt leiden en lijden.
Blijven in de waarneming en niet met de impuls meegaan in haar  ogenschijnlijke beloning  van de impuls.
De wetenschap heeft ontdekt dat in onze hersenen er twee gebieden zijn; een gebied van de impulscontrole en een gebied van de beloningsgebieden het RVLPFC.  Heb je een sterke controle dan is de beloningsgebied  letterlijk kleiner en omgekeerd.

Wat stuurt de impulsen?
Impulsen kunnen vooral door de subtiele werelden komen door vele subtiele wezensvormen. Als het gaat om seksuele verleiding door de incubi en de secubi. Zo was Albert Einstein  een meester in het vreemdgaan en kon wat men in mijn werkveld noemt zijn incubis niet beheren. Toen Goethe een jonge deerne op z’n oude dag ontmoette was ook zijn incubis  ontembaar en liet hij zich door dat wezen beetnemen, wat trouwens geen succes werd door de afwijzing van de verstandelijke vader.

Dan zijn er nog  de verleidingstactieken van wetenschappers die onbewust projecteren op hun producten als consumptiegoederen, dat ik noem ‘aantrekkingsprojectie wezens’

Ook  sterk archetypisch georiënteerde mensen laten zich bijvoorbeeld eerder meenemen met hun geprogrammeerde genenangst van bijvoorbeeld anders zijnde of buitenlanders dan de individu mens die los kan zijn van de groep, de algemene mening en waarneemt wat werkelijk Is.

Uit eigen ervaring weet ik dat ik op de lagere school tweemaal verleid werd en trouw bleef aan m’n eigen reactie impuls van binnen uit; niet doen. De eerste maal bij de eerste sigaret en de tweede maal bij bier.  Later was dat ook het geval met drugs die ik niet gebruikte. Allen sterke controle impulsen vanuit diepere lagen die herkenden dat die weg niet verder leidt.
Anderen hebben mogelijk minder ervaring met een bepaald extern verleidingsgoed en moeten nog door de ervaringen heen om de eigen unieke control impuls te ontwikkelen. Geef ze een kans, of niet!?


nb. je kunt op een bepaald vlak een impuls controle probleem  hebben als er sprake is van een onverwerkt verleden dan wel dat het onderdeel uitmaakt van je leerweg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten