zaterdag 7 januari 2012

externe en interne Nederwereld

Vanmorgen vroeg wees een kabouter op iets aan de westkant. Na eerst alles op orde te hebben gebracht liet ik het binnen komen. Een lange rij geketende donkere mannen verscheen door m’n lange gang de kamer in.  Een woordvoerder van de twintig voornamelijk mannen vertelt me dat ze ooit iets gedaan hebben met het kwaad, iets kwaadaardigs met hun medemensen.  En nu vragen ze om vergiffenis. Bij nader onderzoek kwamen ze nu uit de onderwereld van het nabijgelegen stadje Arzberg. Na een klein ritueel ging elk  weer zijn nieuwe weg, de meesten meer in de lichtere werelden.

Wat is dat toch vroeg ik me af? Eerder heb ik dergelijke scènes hier aangetroffen.  De ‘onderwereld’ beter verwoord als de ‘nederwereld’  of de ‘vaste astrale wereld’ is een laag in de subtiele werelden die door de mensen in de aarde is geprojecteerd. Hoe dieper in de laag hoe vaster de ‘verdoemden’, hoe zwaarder geketend en hoe moeilijker daar uit te komen.  Deze nederwereld kan ook boven de aarde liggen vooral in gebieden of plekken in bebouwde gebieden.  Vooral de huidige binnensteden hebben meer het karakter van een belevendigde onderwereld dan van een echt ‘stadshart’. Als je daar bent of woont en je slaapt is de toegang tot je eigen nederwereld systeem vrij gemakkelijk wat tot uitdrukking kan komen in dromen. Vooral als je eigen onderwereldstukken in je subtiele aardelichaam hebt kan dat aantrekken. De wereld onder je voeten en het is zeer aan te bevelen deze stukken weer te ‘bevrijden’, zodat ze weer verder kunnen ontwikkelen en je in het vervolg minder hinderen. 

De daders van toen zijn de slachtoffers van nu en de interessezucht van de aanschouwer  in deze tijd is  afkomstig van de weggeduwde dader in de eigen subtiel niet gewenste onderwereld

Kenmerken die je kunt herkennen:
-       iemand heeft een volle of een lege onderwereld
-       onderwereldbijvullers: iemand is door z’n gedrag op weg om z’n eigen onderwereld weer bij te vullen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten