woensdag 25 januari 2012

inscriptie in steen boven staldeur

Boven m'n staldeur zit deze inscriptie uit de 18e eeuw. Wat kan dat betekenen?

Deze boerderij is eeuwen bezit geweest van de familie Jäckel en de 'J' is de afkorting van deze familie. De boerderij werd ook lang Jäckelhof genoemd.

Een aantal opmerkingen over deze inscripties:

"Ik denk 17 Jahrhunderd 72. Eerste teken is geen direkt runeteken. Meer een steenhoudersteken aangevende gebouwd in... "(JH)

"Het zijn tekens van het familiehuis en niet de initialen van de bouwheer.
Het teken vooraan is er voor de bescherming van het huis (stal) aangebracht.
Dezelfde tekens vind je ook op het platteland in Spanje en Frankrijk." (DdC)




"Hier helemaal bovenaan de kruisafbeelding bij de Externsteine plus een geknakte zgn. Irminsul, duidelijker afgebeeld onder het kruisreliëf.
Bij de Externsteine zou de Irminsul als een symbool van de Saksische heidense oerreligie geknakt afgebeeld zijn om de “overwinning” van het Christendom op die oerreligie te laten blijken.
De beide “takken” van de Irminsul duiden op de trilling van stoffelijkheid met de geestelijk-magnetische contrakracht.
Overigens heb ik daar veel over geschreven en zie maar bij : http://www.runningfox.nl/Speciaal/speciaal91.html
Het voorste teken bij de staldeur in je huis zou kunnen wijzen op een variant van de geknakte Irminsul. Men is zelfs nog duidelijker geweest en heeft de Irminsul compleet op z’n kop gezet waarbij de pijl naar boven wijst naar boven, naar de hemel waar de Christen voor eeuwig naar toe excarneert bij zijn sterven.
Dus het Christendom is het geloof van het eenmaal op aarde leven en dan het eenmalige excarneren., sterven ofwel hemelgang.
Dus dat is duidelijk een ander inzicht dan dat van de oerreligie, van de Saksen, van de Mongolen, van de Vikingen (die ooit Mongolen waren), waar men begrip heeft over de trilling van stof met geest en waar ook reïncarnatie als een sinusoidaal stof-geest-stof-geest-stof-geest enz enz  trillingsverschijnsel gezien wordt.  
De familie Jaeckel is vermoedelijk Rooms Katholiek geweest.
Tot zo ver mijn ideeën voor wat ze misschien waard mogen zijn."
(Ton)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten