dinsdag 31 januari 2012

Wetenschappelijke censuur op TU Delft

 Vorige week kwam in het nieuws dat dr. ir. Coen Vermeeren van de TU Delft, onder andere door toedoen van de Stichting Skepsis, door de TU Delft onder toezicht is gesteld vanwege zijn uitspraken over ufo's, unidentified flying objects; hij is ervan overtuigd dat ze een buitenaardse oorsprong hebben.  
Dr.ir. Coen Vermeeren studeerde Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en doceert daar momenteel.  Hij schrijft  over allerlei speculatieve onderwerpen, zoals ook  nulpuntenergie, chemtrails, et cetera, mede door de contacten met de spirituele groep Niburu. Hierbij vinden mensen aansluiting die geloven dat de aarde hol is, dat elfen en dwergen echt bestaan en dat de financiële wereld geregeerd wordt door reptielachtige buitenaardsen.
Twee van zijn uitgebreide lezingen  van vermeeren over Verleden en Aanwezigheid van UFO’s zijn te bekijken op
[http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/SilverlightPlayer/Default.aspx?peid=f20e673d0cdf422bae92a6913ee867d6]
[http://collegerama.tudelft.nl/mediasite/SilverlightPlayer/Default.aspx?peid=b859808c04254b798d942b6856b8548d

Taede Smedes is als godsdienstfilosoof en theoloog verbonden aan de Radboud Universiteit. neemt het op voor deze ‘gevallen wetenschapper”. Hij schrijft vandaag in de Volkskrant zijn opinie  onder de kop ‘Wetenschap mag ufo’s niet negeren’: “Nogmaals, Vermeeren is niet al te handig opgetreden. Maar wetenschap moet staan voor intellectuele vrijheid, voor vrijheid van onderzoek, voor het durven stellen van kritische vragen die wellicht indruisen tegen meningen van de mainstream. Dat durft Vermeeren aan. Het is toch wel erg onwetenschappelijk als Vermeeren de mond wordt gesnoerd vanwege het gejammer van een ideologisch gedreven vereniging terwijl het wetenschappelijke probleem van onverklaarbare waarnemingen van fenomenen in het luchtruim onaangeroerd op tafel blijft liggen?”

Steun deze man door hem te mailen C.A.J.R.Vermeeren@tudelft.nl en blijf glimlachen over wat de wetenschap met je doet



Alleen hij verdient vrijheid en leven, die ze elke dag moet heroveren.
Uit het Duits : Nur der verdient sich Freiheit wie das Leben, der täglich sie erobern muß.
Duits schrijver en dichter 1749-1832

Geen opmerkingen:

Een reactie posten