dinsdag 12 maart 2019

Aantrekking ontwikkeling kans tussen twee polariteiten



In de mannelijke traditie gold: hij die zichzelf overwint is sterker dan hij die een stad inneemt

Gisteren kwam in het sensationele gerichte pers-nieuws  een bericht uit de Brabantse regio, die het toch al niet makkelijk heeft met de neder werelden.  Daar trad een getrouwde burgemeester uit zijn functie vanwege een relatie met een medewerkster.
Moralistisch is het de geest van de tijd en de heersende moraal vanuit het Christendom te zeggen; geen andere relatie met iemand van het andere geslacht dan een functionele en vooral niet in een machtsrelatie en als je getrouwd bent.

Aan de andere kant is het voor velen niet meer mogelijk zichzelf te sturen als het gaat om verleiding en de krachten die daar achter steken.  Het heeft me ook lang geduurd om de aantrekkende subtiele krachten van het tweede chakra gebied te doorgronden en te beheren als het om incubi en secubi gaat. Deze verleidingswezens hebben hun eigen dynamiek en trekken onbewust ook de andere polariteit aan, zonder dat jij dat zelf bewust ook wil. Vaak willen zei iets en dat zet je weer aan.

Ik herinner me nog het feit dat een leermeester me vertelde dat hij pas na heel veel jaren een seksuele relatie had met z’n huidige vriendin omdat  zij deze ogenschijnlijk demonische verleidingen krachten in zichzelf niet beheerde en hij ze niet in z’n systeem wilde toelaten. Ook een visie.

In elk geval heeft het vooral ook met beheer van het eigen systeem te maken en persoonlijke integriteit. Op het spirituele pad kunnen trouwens  onaffe relaties uit andere incarnaties ook dit krachtenspel tussen man en vrouw doorkruisen, vooral als het gaat om oude machtsriten.

Daar is in elk geval veel inzicht nodig om dit ‘Brabantse’ gebeuren te kunnen begrijpen. En het is vooral vreemd dat alleen de man ontslag neemt en waarom ook niet de schijnbaar ondergeschikte  vrouwe?

Beter zou passen een incubatietijd in te stellen, waarbij beide betrokken personen zelfonderzoek doen om  hun ogenschijnlijk gezond gedrag  van aantrekking  vanuit vele hoeken te benaderen.  Een beoordeling is niet aan ons. En wie ben ik om hen de les te lezen. Arme pers(onen).


It is always difficult to decide what is good and what is not. Because something bad or wrong is not 'evil', and something good or right is not 'the good'. There are often events that at first seem catastrophic but turn out to be positive. And unfortunately, the opposite is also true: apparently happy events are transformed into catastrophes because people have neither the wisdom nor the mastery necessary to take advantage of these favourable situations.
When events occur, we cannot know whether with time, they will turn out to be beneficial or harmful to ourselves and to others. So when you suffer a setback or hardship, make the habit of telling yourself that down the line, something good might be waiting for you. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten