woensdag 27 maart 2019

mannelijke geomantie en vrouwelijke spiritualiteit voor de man?


Geomancy explores the realm where human consciousness meets and dialogues with the Spirit of the Earth. It empowers the harmonious interaction between person and place, and can enhance spiritual growth.
 Sig Lonegren

Deze uitspraak is me van de inmiddels in Drenthe wonende collega Sig Lonegren te heel positief harmonieus gesteld. In de praktijk werd het vaak gebruikt om de mens te bevoordelen ten kosten van de omgeving, de subtiele. Zo trokken  christelijke bouwwerken  lichtaether uit de omgeving, en gaven in de grote omgeving een te eenzijdige polariteit van plus plus wat tot gevolg had een min-min veld in een plus-min omgeving.
Geomantie is in de praktijk een veelal actieve magische techniek en zeker geen spirituele mystieke weg. De interactie van een ontwikkelende Mens met de Natuur is namelijk een andere weg van ontmoetingen, waarin niets moet of wordt verwacht!


Religieuze geomanten zijn ‘Grunder’, stichters  geweest met een heel speciale vaak verborgen machts agenda. Het wordt dan ook 'strijd-geomantie' genoemd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten