vrijdag 8 maart 2019

Friese Hydromantie van de grote meren: Refugium onderzoek op zaterdag 16 maart aanstaande.


Al enige tijd onderzoek ik specifiek de subtiele kwaliteiten van de Friese grote wateren. In het kader van een groter projekt naar de subtiele kenmerken van de Friese cultuur.

Zo gaan we volgende  week zaterdag de 16e maart zijn we op stap in wat ik noem een ‘subtiel refugium van bepaalde sferen’.
De modern tijd met al haar gegevenheden  is ook niet altijd goed voor bepaalde subtiele sferen en wezens  die dan een heenkomen zoeken naar een dergelijk terugtrek gebied waarin ze hun eigenheid kunnen nog deels kunnen behouden.
Dit leefgebied is rond het merengebied van de Fluessen en Heegmeer met als centrum It Heidenskip (streeknaam) en De Hel. Oude benamingen die ook symbolisch van aard zijn en deel uitmakend van het ontginningsgebied vanuit Workum, die een thuis voor een Sint Ursula kapel.  

De subtiele kwaliteiten van de oude Friese elfsteden zoals Workum en een deel van Stavoren zijn in dit gebied te vinden,  terwijl bijvoorbeeld het nabijgelegen  Hindeloopen oude subtiele deel naar het grote water is vertrokken.

We bezoeken specifieke nog hele sferen bij het water en de voormalige moerassen, van de water-land zone.

Belangstellende in sferen, subtiele waterwezens en aarde-land wezens van de voormalige Friese wildernis en nog extensief bewoond  zijn van harte welkom.  Een vijftal bezoekpunten ten noorden van de Fluessen staan op het programma waar we ‘ontmoeten’

Net als vogelaars op een interessant punt de vogels bestuderen, doen wij dat op subtiele contactpunten. Van harte welkom en belangstellenden kunnen contact opnemen. Ook voor beginners.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten