maandag 13 april 2020

Bepaalde oudjes in Italië nemen hun vrijheidsrecht in eigen hand en trekken gewoon naar buiten….


“Zitten wij thuis om de bejaarden te redden en als “dank” negeren zij massaal het uitgaansverbod”.

In grote aantallen trekken zij de straat op en vertoeven demonstratief op alle plaatsen die verboden zijn. De politie deelt bekeuringen uit, maar ze trekken zich er helemaal niets meer van aan. “Massaal komen ze naar buiten en zitten gezellig samen in de zon. Ze nemen zelf de koffie mee, want hun cafeetje is op last van hogerhand gesloten. Vechten kunnen ze niet meer.  De bekeuringen die door hun eigen kinderen worden uitgedeeld, nemen ze voor lief, dat gaat tóch van de erfenis af.”

Deze sociale media vrije maar door de politiek vergeten oude mensen met hun wijsheid en levenservaring ,die zich niet laten knechten door de jongeren die leven in de virtuele wereld van de sociale media en in de keiharde westerse maatschappij van “individualisering”, wat niets anders betekent dan “ieder voor zich”.

Beter als mens te sterven buiten een ziekenhuis dan in een aan een crematorium verbonden ziekenhuis. Een zakenvriend zei me onlangs nog dat zijn Italiaanse werkgever hem zei: zorg dat je niet in een Italiaans ziekenhuis komt, want daar kom je nooit meer levend uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten