zondag 5 april 2020

Doe wat in je eigen omgeving met water en voeding


Mogelijk leven we weer in een tijd van de grote plagen, die in de mensheid geschiedenis immer voorkwamen: oorlog, ziekte en hongersnood.
De eerste plaag zijn we aan het verwerken die van ziekte nu in de vorm van een nieuw angstvirus.
Die van hongersnood is mogelijk in aantocht als het klimaat zo door gaat zoals het nu is. Al twee jaar is het te droog en het ziet er naar uit dat het dit jaar nog warmer, spreek droger wordt. Nu al met dit ogenschijnlijke mooie weer is de natuur weer kurkdroog.
Een juiste maatregel is om in je tuin voedsel te verbouwen en het dak regenwater op te vangen.  M’n vriend vertelt trots een eigen watervoorziening te hebben door een grondwaterpomp. Zelf heb ik een eigen grondwaterputbron en heb m’n tuin dit jaar groter gemaakt.

Zelfvoorzienend zijn is een eerste levensbehoefte en je ziet hier in Duitsland dat ze al bezien in hoeverre het land zelfvoorzienend kan worden. In elk geval een uitdaging voor de op de grote buitenwereld ingestelde Nederlandse landbouw om weer lokaal te worden!
Ja en die oorlog, je weet het nooit.. Herhalende tijden…niet te hopen maar mijn generatie na de oorlog heeft geluk gehad..
Lokaal is noodzakelijk leven en een veel menswaardiger wijze van omgang met deze planeet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten