vrijdag 23 november 2018

De immer voor ons liggende open Weg

Het door oppervlakkig levende mensen aangemerkte ‘religieus kwaad’ kon op verschillende wijzen ruimtelijk worden  overwonnen in de christelijke en voorchristelijke historische  tradities; van onderen, van opzij,/horizontaal of van boven.
Je ziet dat bij de middeleeuwse voorstelling van de  ‘kwaad representant’ draak die door Siegfried van onder, door de engel van boven en door de aardse ridder van opzij wordt gedood. Strijd is de eerste omgangsvorm met dat niet nog niet geaccepteerd wordt!
Overigens is doden de exoterische voorstelling van onschadelijk maken. In de esoterie is het niet de beste oplossing maar het begin van de lange smalle weg van het nog niet geïntegreerde tot een werkelijke omvorming tot vriend en een betere koninklijke weg is! Dat neemt niet weg dat doden ook een geaccepteerde en mogelijke weg is!

Dat geldt ook voor de eigentijdse voorstelling van nieuwe subtiele fenomenen, zoals buitenaardsen, die veel meer intelligentie hebben dan we ons ooit kunnen voorstellen, doch ook creaturen hebben die anders zijn en wat van ons mens  kunnen leren. Het meesterschap is nog steeds aanleerbaar en zeer eigentijds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten