vrijdag 23 november 2018

'monstrumologische' ervaringen

Herkennen van nieuwe wezens
Op de terugweg naar Schirnding gestopt op het middenpunt vlak voor Kassel op een markante berg. Ik wilde het wezen ontmoeten dat m’n vriend heeft aangegeven in de boven sferen.  Het is wel bitter koud op het hoge punt zo aan het begin van de sneeuw winter.  Het wezen stelt zich voor als een landschaps wezen van de hogere orde, vrouwelijk.
Het meld wel dat de overgang deels is voor de mensheid en het Fichtelgebirge mogelijk niet getroffen wordt.  M’n vriend die al meer dan twintig jaar de grote overgang ziet aankomen spreekt over het fenomeen van het vurig open gaan van de grote breuklijnen in de Atlantische Oceaan, in de VS en in Azië waardoor nieuwe eilanden gaan ontstaan.
Volgens m’n vriend Is het een buitenaards wezen dat harmonie geeft.  In de wijde omgeving heb je menselijke activiteiten, zoals bruinkool winning die het natuurlijke evenwicht verstoren.  Deze helende energie  is door de vraag van de Aarde Archeus hier gekomen uit de kosmos voor hulp. Het is dus een hulpwezen.  Helen uit compassie!
Er verschijnen dus nieuwe wezens in ons belevings veld die niet altijd direct zijn te herkennen in de oude kaders.

Kinderziekten als inwijding
M’n kinderen hebben nu alle drie de waterpokken gekregen. Een inwijding waar ze sterk van worden tegen pijn, jeuk, ongemak en quarantaine dat zeker niet leuk is voor ze. Onthoudt ze niet van deze aardse natuurlijke ongemakken. Inenten is een handeling die ze meer ontwijdt i.p.v. inwijdt!

Subtiel helend Kuuroord
In een Saksiche kuurplaats heb je heel goed helend water. Toen ik er was zag ik boven het gebouw een bebaarde mannelijkheid en daarboven een vrouwelijke godin. Tijdens het reinigingsproces in de sauna werkte vooral dat vrouwelijke wezen mee  me van vastzittende energien te ontdoen.
M’n vriend eens nagevraagd wat het voor wezens zijn?  Het mannelijke wezen heeft het element vuur en water in balans.  De godin is een vuurwezen en je merkt dat in de heetste saunadelen het het graagst is.
In de aarde zitten helende alchemische wezens, een waar slangennest met ondermeer de wereldslang en esculaat slangen; genezend en Hermes gewijd.  Deze slangen zaten hier van nature maar door menselijke interventie zijn ze gecultiveerd en dienstbaar.
Met plezier ga ik weer terug naar dit kuuroord Bad Elstar!


Godheidsvogel zwaan bevrucht mensgodin

Bij opgravingen in het Italiaanse Pompeï - in het jaar 79 verwoest door een uitbarsting van de Vesuvius - kwam deze week een fresco tevoorschijn van Leda  en de zwaan. In de Griekse mythologie verleidde oppergod Zeus deze koningin van Sparta in de gedaante van een zwaan en haar kinderen waren ondermeer  de mooie Helen van Troye  en de tweelingen Castor en Pollux  Een afbeelding die vrij algemeen voorkomend was in die tijd, volgens archeologen.
De zwaan, gewijd aan de oppergod Jupiter/Zeus die de aardse godin bevrucht is een heel oud thema.  De zwaan die de oppergod trilling manifesteerde en kosmisch verbonden is met het sterrenbeeld Zwaan, dat ook in de noord Europese tradities werd herkend. Kijk naar de Friese zwanenmysteries in ons land en het gebruik van dat sterrenbeeld bij kerkenbouw in de late middeleeuwen in de stad Utrecht.

Monstrumologie
Zeus die in de Griekse traditie nog menselijke eigenschappen heeft en zo onderdeel uitmaken van dichter bij mensen levende goden zijn. Net als vele natuurwezens die dicht bij de mensen willen zijn zoals feuten –bijvoorbeeld half engel, godheid of buitenaardse en  half mens, en in de Griekse traditie de kinderen van Leda- en de elementwezens die we hier kennen zoals kabouter (aarde), zeemensen (water) elven en engelen (lucht).  Overigens noemt men het subtiele menselijke onderzoek naar subtiele wezens Monstrumologie. In verschillende tijden werden deze bovennatuurlijke wezens vereerd, ingezet, ge/verjaagd en in deze materiele tijd voornamelijk ontkend.
Een interessant publicist is de Oostenrijkse germanist en philologist professor Rudolf Simek, die in Bonn doceert, met zijn boek “Monster im Mittelalter: Die phantastische Welt der Wundervölker und Fabelwesen”(2015)     Geen opmerkingen:

Een reactie posten