vrijdag 5 juni 2020

Die Indringende religie ook!

M’n noordelijk buur is een moskee, een omgebouwde 19e eeuwse boerderij en daar is weer meer levendigheid in aanwezigheid en ceremonieel. Elke keer proberen ze subtiel in m’n subtiele territorium te dringen, wat niet lukt. Als het niet via de ‘achterdeur’ is, of de ‘voordeur’ de poort, ondergronds of bovengronds. Nee. Ik heb wat ervaring opgedaan in het ‘sluiten van de poort!
Toen m’n vriend er vandaag naar keek, zag hij dat ze de nabijgelegen Lutherse kerktoren wel hadden ingenomen en via de klok binnendrongen. Als ze hun eigen minaret niet kunnen gebruiken – die hier overigens niet is- liften ze mee met een andere klok.  De NU aandacht op deze omleiding strategie verhinderde nu deze toegang.

Wanneer worden wereldreligies als de vier indringendste -materialisme, christendom, islam, joodse- eens integer en dringen niet naar buiten dan alleen in hun territorium. Ik heb niks tegen religie maar wel tegen een religie die wil overheersen, indringen. Weg ermee, subtiel gezien, wel te verstaan!

Hoe kan je de religie van het Materialisme buiten de deur houden? Geen reclame in de brievenbus, reclame uitzendingen mijden, niet shoppen en via internet kopen, tweedehands kopen, hergebruik, alleen het allernoodzakelijkste gebruiken en geen lustinkopen. Heerlijk de tijd dat winkels gesloten zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten