maandag 1 juni 2020

Een vervloekt land de V.S.?!


Een giftige cocktail komt aan de oppervlakte wat eens onze trouwe bondgenoot was. Een gespleten gezelschap verscheurd door klasse- en racisme. De omgang met haar eigen onderklasse lukt maar slecht in het onverenigbare statenrijk. Het is te hopen dat de mensen bij zinnen komen maar alles duidt op confrontatie, die begrijpelijk is vanuit een zeer groot onverwerkt verleden van doden van de oorspronkelijke Indiaanse bevolking, slavernij en wereldheerschappij met alle middelen. En wat te denken van al die gevangenissen met vooral zwarte medemensen?

En wat doet de president als het Witte Huis wordt aangevallen? Gaat in de schuilkelder zitten. Je houdt het toch niet voor mogelijk wat een lafheid. Een waarheid vijandelijke man van een republikeinse elite verdient een les die ze niet zullen vergeten. De 40 miljoen Corona werkelozen verdienen een nieuw perspectief van een nieuwe elite in de nieuwe tijd.

Vorig jaar had ik drie vrouwen uit California op bezoek om vrijwilligerswerk te doen. De tweede dag vertrokken ze zonder overleg opeens. Ik zei tegen ze: the USA is no longer a reliabel partner’. 

waardige agenten 
Nu begrijp ik ook dat zeer bekende helderzienden die voor de overheid werkten vorig jaar onderhuids gingen. Hebben ze de chaos en de mogelijke burgeroorlog in spe zien aankomen? Helaas werkt het op deze planeet zo in de mensenwereld dat het nieuwe pas kan ontstaan op de puinhopen van het verleden. Het is daar deels een verdiende collectieve puinhoop gelet op haar verleden. Dat de goede moedmensen hoop blijven houden op een gemeende verzoening en een nieuwe toekomst voor een mooi land.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten